Καταδίκη μεταναστών ενοίκων της Υπατίας

Καταδίκη μεταναστών ενοίκων της Υπατίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι δύο από τους τέσσερις μετανάστες που διέμειναν στην Υπατία και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχοντας στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών αντίστοιχα, με τριετή αναστολή για την κατηγορία της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Ο τρίτος συλληφθείς κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο, ενώ η δίκη του τέταρτου μετανάστη αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε στην κατοχή του.

Μεταξύ των κλεμμένων αντικειμένων που κατέσχεσε η αστυνομία περιλαμβάνονται φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλεφωνα, GPS, ένα Playstation, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, ανδρικά αρώματα, φακός, ένα σεσουάρ και ένα αυτόματο τρυπάνι.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν στο δικαστήριο μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους μετανάστες της Υπατίας. Οπως υποστήριξαν, οι κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν ότι τα αντικείμενα είναι κλεμμένα, καθώς δεν θα ρίσκαραν να θέσουν σε κίνδυνο το ειδικό καθεστώς της αναβολής απομάκρυνσής τους από τη χώρα. Οι ίδιοι οι μετανάστες υποστήριξαν ότι κάποια από τα αντικείμενα τα είχαν αγοράσει και κάποια άλλα τους τα είχαν δώσει φίλοι τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή