Εξιχνιάστηκε η απαγωγή καρδιολόγου, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή καρδιολόγου, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο μηνών, η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις αλβανικές και τις βουλγαρικές αρχές εξιχνίασε την απαγωγή του 67χρονου καρδιολόγου Ν. Π. στις 22 Μαΐου από το κτήμα του στη Σταμάτα. Δράστες φέρονται τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 20 έως 28 ετών, σε βάρος των οποίων εξεδόθη εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες διεθνές ένταλμα σύλληψης. Εντοπίστηκαν το Σάββατο από τη συνοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια. Επέστρεφαν οδικώς (ώστε να μην εντοπιστούν) στην Αλβανία από την Τουρκία όπου είχαν μεταβεί για πολυτελείς διακοπές λίγο καιρό αφότου (8 Ιουλίου) η οικογένεια του γιατρού τούς κατέβαλε λύτρα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια παραμονής τους σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αττάλειας και της Κωνσταντινούπολης οι τέσσερις Αλβανοί παρακολουθούνταν από Ελληνες αστυνομικούς. Αποφασίστηκε η σύλληψή τους λίγο πριν μπουν στο έδαφος αρχικά των Σκοπίων. Εξετάζεται η συμμετοχή στην απαγωγή ενός ακόμα ομοεθνή τους σε βάρος του οποίου έχει επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη των δραστών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη σάρωση κινητών τηλεφώνων στην περιοχή της Πάρνηθας, όπου κρατήθηκε ο 67χρονος, και της Σταμάτας, απ’ όπου απήχθη. Επιπλέον, στο διάστημα της έρευνας οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις ή ανέκριναν 40 περίπου άτομα που είτε έχουν συγγενική σχέση με τους δράστες ή ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή μαζί τους. Οπως ανακοινώθηκε, ο 67χρονος κρατήθηκε σε δασώδη περιοχή στον Αγ. Μερκούριο στην Πάρνηθα από το μεσημέρι της 22ας έως το βράδυ της 23ης Μαΐου. Οι δράστες παρέλαβαν τα λύτρα σε ερημική περιοχή κοντά στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο και την επομένη διέφυγαν στην Αλβανία. Τις πληροφορίες σχετικά με την πράγματι μεγάλη οικονομική επιφάνεια του 67χρονου φέρεται να τις συνέλεξαν από συγγενείς τους που ζουν στη Σταμάτα, κοντά στο κτήμα που διατηρεί στην περιοχή ο καρδιολόγος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή