ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Ζητούν απόσυρση διάταξης για μείωση των αποδοχών

Την απόσυρση της διάταξης του νομοσχεδίου που αφορά μείωση στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών ζητούν με επιστολή, που απέστειλαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, επτά δικαστικές ενώσεις. Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στις μειώσεις στους μισθούς των δικαστικών, που ζητούν συνάντηση με τον υπουργό και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη

Προσδιορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου η δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οκτώ άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση. Πρόκειται για τους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Χριστόφορο Κορτέση, Ευάγγελο Σταθόπουλο, Σαράντο Νικητόπουλο. Κατηγορούμενος είναι επίσης ο Κώστας Κατσένος, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, καθώς και η Μαρία Μπεραχά, η οποία αντιμετωπίζει μόνο το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Η ολομέλεια των εφετών θα ορίσει τη σύνθεση του δικαστηρίου.

ΑΠΟ ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αντίδραση σε συγχωνεύσεις

Την απόσυρση της τροπολογίας για την «κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ και Δημοσίων Επιχειρήσεων (άρ. 14Β ν. 3429/2005), η οποία αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αύριο, ζήτησε χθες σε συνέντευξη Τύπου το συντονιστικό της ΠΟΣΠΕΡΤ και των σωματείων 11 οργανισμών και φορέων του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΙΝ, ΕΘΙΑΓΕ). Παράλληλα, διαμήνυσε ότι, για να αντιμετωπίσει την «κοινοβουλευτική και συνταγματική εκτροπή» που επιχειρείται μέσω της τροπολογίας, θα προσφύγει και στα δικαστήρια, θα προβεί σε κινητοποιήσεις και θα επισκεφθεί τα κόμματα. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης πρόσθεσε ότι στην ΕΡΤ εργάζονται 3.027 άτομα (οι 500 συμβασιούχοι), έναντι 5.500 ατόμων προ διετίας.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στα επτά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα οποία έχουν καταγραφεί φέτος στη χώρα μας. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημερώθηκε χθες για την εργαστηριακή διάγνωση τεσσάρων νέων περιστατικών στις περιοχές των Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Σύμφωνα με το Κέντρο, η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια, τόσο σε προσωπικό επίπεδο (χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες κ.λπ.) όσο και σε επίπεδο κοινότητας, π.χ. συστηματικές κωνωποκτονίες και απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟΥΣ

Θλιβερά πρωτεία

Διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία η χώρα μας όσον αφορά στους θανάτους λουομένων από πνιγμό κάθε καλοκαίρι. Το 2008, 284 άνθρωποι πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες. Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε στους 322 και 374 το 2010. Φέτος, από τις αρχές Μαΐου μέχρι και το τέλος Ιουλίου 152 άτομα πνίγηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής. Συνολικά επτά άτομα έχουν σκοτωθεί και 54 τραυματίστηκαν σε ατυχήματα με σκάφη αναψυχής από το 2008. Φέτος, έχουν τραυματιστεί σε ανάλογα ατυχήματα επτά άτομα.

ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Σχολικές τάξεις στο «18 Ανω»

Τμήματα Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο παράρτημα της μονάδας απεξάρτησης «18 Ανω» στα Εξάρχεια προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά. Στα τμήματα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται απεξαρτημένοι πολίτες ή άτομα που ολοκληρώνουν τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης της μονάδας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, και εφόσον έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την τελευταία εγγραφή τους στην αντίστοιχη σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με συνέντευξη και έπειτα από πρόσκληση του υπουργείου. Θα παρακολουθήσουν σεμινάριο από τους εκπαιδευτές της θεραπευτικής κοινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή