Νέα πυρά από την αντιπολίτευση

Νέα πυρά από την αντιπολίτευση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για την εκδήλωση έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή αποτέλεσε για άλλη μία φορά η εμπλοκή διαρκείας στο μέτωπο με τους ιδιοκτήτες ταξί. Μία ημέρα μετά τις μαζικές επιθέσεις «πράσινων» βουλευτών κατά του υπουργού Μεταφορών, η αντιπολίτευση επικέντρωσε εκ νέου τα πυρά της στον κ. Γ. Ραγκούση, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών να αποφεύγει μάλιστα την ευθεία στήριξη προς τους χειρισμούς του αρμόδιου υπουργού. Στον αντίποδα, άλλοι υπουργοί, όπως ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος, έκριναν σκόπιμο να προσφέρουν δημόσια στήριξη στον κ. Ραγκούση. «Δεν μου αρέσουν τα κόλπα και οι κομπίνες εναντίον των συναδέλφων, ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλο και όλοι μαζί την κυβέρνηση», είπε ο κ. Λοβέρδος στον Real.

«Μέριμνα και ευθύνη της κυβέρνησης είναι να διατηρεί την κοινωνική ειρήνη και να επιβάλλει τον σεβασμό της έννομης τάξης, πάντα μέσα από τον διάλογο, τη συναίνεση και την αναζήτηση ευρύτερα αποδεκτών λύσεων» σχολίασε αντιθέτως ο κ. Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας στην επιθετική τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ. «Τι είδους χειρισμός είναι αυτός με τα ταξί; Εναν πρωτοετή φοιτητή του Παντείου να βάζατε θα είχε κάνει καλύτερο χειρισμό. Η χώρα υποφέρει ένα μήνα», σημείωσε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν. Δ. κ. Μ. Κεφαλογιάννης τόνιζε απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο: «Κάνω έκκληση στον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως να αναλάβει πρωτοβουλία εκτόνωσης για το μεγάλο θέμα του καλοκαιριού, που πλήττει με τον πιο βάναυσο τρόπο την ανάπτυξη της χώρας». Στον αντίποδα, ο κ. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε ότι χρειάζεται να κλιμακωθεί η πάλη «για να αντιμετωπιστεί ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας» της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας εξέφρασε την ελπίδα ότι η απεργία των ταξί θα σταματήσει, δεδομένων των κυβερνητικών προθέσεων, οι οποίες -όπως ανέφερε- εκφράστηκαν διά του πρωθυπουργού και διά του αρμοδίου υπουργού. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Ραγκούσης δέχθηκε «πυρά» και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάθως ο κ. Κ. Γείτονας και η κ. Τόνια Αντωνίου άσκησαν δριμεία κριτική (Real) για τους χειρισμούς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή