ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με Γ. Καρατζαφέρη

Σοβαρότητα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, προκειμένου «η πρόσφατη ανάσα από τις Βρυξέλλες να έχει διάρκεια», ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο. Ο κ. Καρατζαφέρης επανέφερε το ζήτημα της πολιτικής συνεννόησης, καθώς σημείωσε πως η κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτείται σοβαρότητα και στιβαρότητα από την κυβέρνηση και συνείδηση από την αντιπολίτευση του γεγονότος ότι η επιτυχία του σχεδίου διασώσεως της χώρας περνάει και από τη δική της αντίληψη. Στον αντίποδα, άκρως δηκτική ήταν η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ για το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών. «Προφανώς η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι για να ανεχτούν κι άλλο οι Ελληνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ‘ναι μαστουρωμένοι…», σημείωσε ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών ασκεί η Δημοκρατική Συμμαχία. «Η κυβέρνηση, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας, αφού καθυστέρησε για ένα χρόνο παρεμβάσεις για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα, λίγες μέρες πριν ανακοίνωσε τη συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών. Τώρα, παίρνει πίσω την απόφασή της, μεταθέτοντάς την εννέα μήνες, ενώ δρομολογεί σειρά αδιαφανών προσλήψεων όπως για παράδειγμα αυτές μέσω των θυρίδων επιχειρηματικότητας», σημειώνει. Η Δημοκρατική Συμμαχία επέκρινε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των ταξί, αλλά και του περιορισμού του Δημοσίου. Ως προς την απεργία των αυτοκινητιστών, ο γραμματέας του κόμματος Γ. Οικονόμου σχολίασε πως «από τη μια η ανικανότητα της κυβέρνησης να ορίσει συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η απελευθέρωση και από την άλλη η αδιαλλαξία των ιδιοκτητών ταξί, επιβεβαιώνουν τον πλήρη παραλογισμό που επικρατεί στη χώρα».

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Αντίδραση Ιατρικών Συλλόγων

Στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη απειλούν να προσφύγουν Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας εάν δεν αποσυρθεί διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος με την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 51% των γιατρών στα ιατρεία, εργαστήρια και τις εταιρείες παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Χθες, οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ συνάντηση είχαν και με τον πρόεδρο της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Απεργία εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία που προωθεί την κατάργηση του ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή, χαρακτηρίζουν την τροπολογία «εγκληματική» και «αντισυνταγματική». Οπως σημειώνουν, «αυτού του είδους η μεταχείριση από την κυβέρνηση ενός Ινστιτούτου όπως το ΙΓΜΕ, με προσφορά πάνω από μισό αιώνα στα γεωλογικά και μεταλλευτικά δρώμενα της χώρας, είναι απαράδεκτη και σκόπιμη».

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΙΑΤΡΟΣ

Ζήτησε «φακελάκι»

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 58χρονος γιατρός του ΙΚΑ Τούμπας, ο οποίος απαίτησε από 37χρονο πατέρα 40 ευρώ για να παρακάμψει τη διαδικασία των προγραμματισμένων ραντεβού και να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ο 37χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του 58χρονου γιατρού.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις με απεργιακή μορφή από τις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, τη μορφή των οποίων -επαναλαμβανόμενες 48ωρες- θα συναποφασίσει με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τηλεφωνικές καταγγελίες

Συνολικά 160 τηλεφωνικές καταγγελίες κατέγραψε το πενταψήφιο (11012) νούμερο της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάστημα 48 ωρών – από τη Δευτέρα μέχρι χθες το μεσημέρι. Οι 70 αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων από εμπορικά καταστήματα και 10 παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Ογδόντα αφορούσαν υποθέσεις στην Αθήνα, 15 στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή