ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ζητεί αποζημίωση 1,6 εκατ. ευρώ

Αποζημίωση 1,6 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί με αγωγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η 25χρονη δόκιμη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, η οποία τραυματίστηκε βαρύτατα από την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής όπου υπηρετούσε, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «ΟΠΛΑ». Η 25χρονη, που λόγω του τραυματισμού της δεν μπορεί να εργασθεί, στρέφεται κατά του Δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι «δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις διατάξεις του νόμου» με αποτέλεσμα να εκτεθεί η ζωή της σε κίνδυνο.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Διαβεβαίωση Καστανίδη

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης, μιλώντας επί του νομοσχεδίου που αναδιοργανώνει το σύστημα αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι ανοιχτός σε προτάσεις για ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες για την αποτροπή παρόμοιου ενδεχομένου. Η διαβεβαίωση δόθηκε στην ένσταση του εισηγητή της Ν.Δ. κ. Θ. Νάκου, ότι η διάταξη του νομοσχεδίου που μειώνει από 12 σε 10 τα χρόνια υποχρεωτικής παραμονής αλλοδαπού για να πάρει άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, υποκρύπτει διαρκή μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.

ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Κατηγορείται για εμπρησμό

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 31χρονος Τ. Β. που συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Πουλάδες Κέρκυρας. Πρόκειται για υπάλληλο επιχείρησης με έτοιμο μπετόν που διαμένει στην πόλη της Κέρκυρας. Προσήχθη ως ύποπτος, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ανακρινόμενος ομολόγησε την πράξη του, δίχως όμως να αποκαλύψει τα κίνητρά του.

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Κάθειρξη 8 ετών στον Θ. Λαναρά

Σε κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Θωμάς Λαναράς για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή καταδικάστηκε και ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Περβανάς, πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας «Γ. Α. Περβανάς Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» για συμμετοχή στην ίδια πράξη. Η υπόθεση αφορά μήνυση που υπέβαλε ο ξάδελφος του καταδικασθέντος, Ζαφείρης Λαναράς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θ. Λαναράς έπεισε τον Ζ. Λαναρά να υπογράψει σύμβαση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την εταιρεία του Γ. Περβανά. O Θ. Λαναράς παρέστησε ψευδώς στον ξάδελφό του ότι γνωρίζει επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στις οποίες θα έπρεπε να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του.

16 χρονη ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ

Κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

Τον ομαδικό βιασμό της κατήγγειλε στην Αστυνομία 16χρονη τοξικομανής από το Ηράκλειο Κρήτης. Η ανήλικη υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι μετά από ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών με τον 26χρονο πρώην σύντροφό της, ο τελευταίος την οδήγησε διαδοχικά σε 3 σπίτια όπου βιάστηκε από συνολικά 15 άτομα. Ο 26χρονος προσήχθη και ανακρινόμενος υποστήριξε ότι η 16χρονη δεν βιάστηκε και ότι όλα έγιναν με τη θέλησή της. Παρότι σύμφωνα με αστυνομική πηγή η καταγγέλλουσα δεν φέρει ίχνη βιασμού, οι δράστες πιθανολογείται ότι εκμεταλλεύτηκαν την ανικανότητά της να προβάλει αντίσταση εξαιτίας της επήρειας ναρκωτικών ουσιών. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια καθώς και παράβαση του νόμου για ναρκωτικά.

ΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ

Συμβόλαιο θανάτου

Ενδοοικογενειακή διαμάχη για ζητήματα κληρονομιάς έκρυβε η παρ’ ολίγον εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος 44χρονου στη Ρόδο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, οπότε συνελήφθη 31χρονος Αλβανός που αντί 12.000 ευρώ θα εκτελούσε χρέη πληρωμένου δολοφόνου. Υποψήφιο θύμα, 44χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πόλη της Ρόδου, ενώ την εντολή για την εξόντωσή του φέρεται να έδωσε 43χρονος συγγενής του (ξάδελφος της συζύγου του). Ο 31χρονος Αλβανός, συνεργάστηκε με τις αρχές και οδήγησε τους αστυνομικούς στον εντολέα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή