ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Συζήτηση για Siemens

Για την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, προσδιόρισε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος τη συζήτηση και λήψη απόφασης μετά τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας επί της προτάσεως 108 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαπενθημέρου η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση για παραπομπή του θέματος στο τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο εισαγγελέων για να αποφανθεί για τη βασιμότητα της κατηγορίας της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ’ εξακολούθηση, που αποδίδεται με την κυβερνητική πρόταση στους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας

Μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις προοπτικές συνεργασίας στο συγκεκριμένο ζήτημα συζήτησαν χθες Ελληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι προτάσεις από ελληνικής πλευράς αφορούσαν την ανάπτυξη τεχνητού εμποδίου, αναβάθμιση της ραδιοεπικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, τη δυνατότητα οργάνωσης από κοινού πτήσεων επιστροφής των μεταναστών στις χώρες τους κ.ά. Η τουρκική πλευρά εμφανίστηκε θετική στις ελληνικές προτάσεις, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών. Οσον αφορά τον φράχτη που αναμένεται να κατασκευαστεί στον Εβρο, οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τη χρησιμότητά του για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και ξεκαθάρισαν ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ερμηνεύεται ως μέτρο που θίγει την Τουρκία.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

Ρυθμίσεις για την Κάντζα

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ)» στην Κάντζα του Δήμου Παλλήνης, έκτασης 315.172 τ. μ. Στο πρακτικό επεξεργασίας του σχεδίου Π.Δ. αναφέρονται ο συντελεστής δόμησης και η μεγίστη δομήσιμη επιφάνεια της ΠΟΑΠΔ, που διαφοροποιούνται εν μέρει από τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. με το οποίο εγκρίθηκε η Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου στην περιοχή.

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

Δεν έκοβαν αποδείξεις

Στο «δόκανο» της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν δύο ιδιοκτήτες καφετεριών και ένας ιατρός, καθώς δεν έκοβαν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους. Μετά τηλεφωνικές καταγγελίες άνδρες του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας προέβησαν σε έρευνες σε μια καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο και σε σνακ-μπαρ στη Νίκαια κατά τις οποίες διαπίστωσαν ότι δεν εκδόθηκαν αποδείξεις σε 17 και 12 περιπτώσεις αντίστοιχα. Σε βάρος των ιδιοκτητών σχηματίστηκαν δικογραφίες. Ακόμα, στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις σε ιατρείο ορθοπεδικού στην Αθήνα.

ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Πρόγραμμα εξετάσεων

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα, 5/9 και ολοκληρώνονται με Γαλλικά και Αρμονία στις 16/9 σε εξεταστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι εξετάσεις για τους Ελληνες του εξωτερικού. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με Νεοελληνική Λογοτεχνία και Μαθηματικά (6/9), Αρχαία Ελληνικά και Βιολογία (7/9), Ιστορία και Φυσική (8/9) και Λατινικά και Χημεία (9/9). Μια εβδομάδα αργότερα ξεκινούν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα με Αγγλικά (Δευτέρα 12/9), Γερμανικά (13/9), Ελεύθερο Σχέδιο – Ιταλικά – Ελεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (14/9 το τελευταίο, στο υπουργείο Παιδείας, Μαρούσι), Γραμμικό Σχέδιο – Ισπανικά (15/9), Γαλλικά – Αρμονία (16/9, η Αρμονία στο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βαρβακείου, Μουσών και Παπαδιαμάντη, Ψυχικό και στον «Ευκλείδη», Αλ. Παπαναστασίου 13, Θεσσαλονίκη). Οι εξετάσεις είναι τρίωρες και ξεκινούν στις 15.30, πλην του σχεδίου που είναι εξάωρες και ξεκινούν στις 12.30 και του Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων που διαρκεί 20΄. Από τις 12-16/9 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι για ΤΕΦΑΑ, ενώ οι υποψήφιοι με αναπηρία εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα δικαιολογητικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο

Τις ευεργετικές για τους εξαρτημένους και κρατούμενους εξαρτημένους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών που δημιουργεί κίνητρα για ένταξη σε θεραπευτικά προγράμματα και επιβραβεύει την ολοκλήρωσή τους με αναστολή της ποινής επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ. Ωστόσο, εκφράζει τον προβληματισμό του για το εφικτό της πραγματοποίησης, καθώς οι πόροι για την απεξάρτηση βαίνουν μειούμενοι.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΖΟΝΤΟΣ

Απαγορεύεται η διαφήμισή τους

Στην απαγόρευση κάθε είδους διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος και των εντύπων που τα συνοδεύουν, τα οποία περιλαμβάνουν ισχυρισμούς που προσδίδουν στο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. ΕΟΦ και Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ξεκίνησαν ελέγχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή