ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σήμερα και αύριο

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο το πρωί την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου οι καταιγίδες θα συνοδευθούν πιθανόν από χαλάζι και κατά τόπους θα μετατραπούν σε μπουρίνια, ενώ παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 – 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Στην Αττική, ο καιρός δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή, ωστόσο πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν απόψε τη νύχτα στα βόρεια.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Ερώτημα για συσκευές όζοντος

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή (ΚΕΠΚΑ) ζητεί από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να εξετάσει κατά πόσο υλοποιείται η πρόσφατη απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται «κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ. Τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα και επομένως δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Δικαίωση καθαρίστριας

Δικαίωμα στη διεκδίκηση διαφορών στις αποδοχές, καθώς επίσης και στη διεκδίκηση δώρων και επιδομάτων έχουν, σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο, συμβασιούχοι που εργάζονταν με συμβάσεις έργου και εν συνεχεία μονιμοποιήθηκαν. Το ανώτατο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 1040/2011 δικαίωσε καθαρίστρια σε υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Μυτιλήνη κρίνοντας ότι πρέπει να εισπράξει αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούν σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα αδείας, αλλά και διαφορές αποδοχών, διότι στην πραγματικότητα παρείχε υπηρεσίες με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου αλλά πληρωνόταν ως συμβασιούχος. Το ανώτατο δικαστήριο υποχρέωσε το Δημόσιο να της καταβάλει αναδρομικά συνολικά 15.368 ευρώ για το χρονικό διάστημα από το 2003 μέχρι το 2005 που η εργαζόμενη είχε ξεκινήσει τον δικαστικό αγώνα καταθέτοντας σχετική αγωγή. Στο σκεπτικό της απόφασης οι αρεοπαγίτες επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση (ν. 3320/2005) σύμφωνα με την οποία συμβασιούχοι που κρίνεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μονιμοποιήθηκαν κατ’ εφαρμογή του διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004) θεωρείται ότι έχουν διανύσει όλο το διάστημα εργασίας τους ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και επομένως έχουν δικαίωμα να αξιώνουν την καταβολή αναδρομικών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Διαμαρτυρία κρατουμένων

Ενταση προκλήθηκε χθες στο Α. Τ. Καλλιθέας από αλλοδαπούς κρατούμενους οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήθελαν να προσευχηθούν με αφορμή το Ραμαζάνι και διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησης. Η ένταση εκτονώθηκε ύστερα από περίπου μισή ώρα, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν έξω από το Τμήμα αρκετή ώρα για προληπτικούς λόγους.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Κατηγορείται για «φακελάκι»

Συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο Κρήτης 66χρονη παιδίατρος η οποία φέρεται να πήρε «φακελάκι» προκειμένου να εμβολιάσει ένα δίχρονο κοριτσάκι. Η αστυνομία έστησε την επιχείρηση έπειτα από καταγγελία του πατέρα του κοριτσιού. Η ιατρός αφού εμβολίασε το παιδί βρέθηκε να έχει στην κατοχή της τα χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί γι’ αυτήν την επιχείρηση και συνελήφθη.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

Δολοφονία ομογενούς από τη Γεωργία

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες για τον θάνατο 77χρονου ομογενούς από τη Γεωργία που εντοπίστηκε χθες το πρωί τραυματισμένος στο κεφάλι στην περιοχή των Σεπολίων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο άντρα από τη συμβολή των οδών Αυλώνος και Αριστόφρονος, ο οποίος τελικά κατέληξε κατά τη διακομιδή του στο ΚΑΤ. Η αστυνομία, που δεν έχει προς τον παρόν στα χέρια της κάποια αξιοποιήσιμα στοιχεία, δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο ως προς το κίνητρο της δολοφονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή