Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τα καύσιμα

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τα καύσιμα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ματαίωση του διαγωνισμού για το έργο θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε το Λιμενικό, μία μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα της «Κ» που αναφερόταν στα ερωτήματα που προέκυπταν από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Τη διενέργεια του διαγωνισμού είχε αναθέσει το ΓΕΑ στο Λιμενικό, το οποίο άλλαξε τους όρους του και επέλεξε την ακριβότερη προσφορά (350.000 ευρώ τον μήνα έναντι 179.500 ευρώ της εταιρείας που αποκλείστηκε).

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, το δημοσίευμα της «Κ» ήταν… «άνευ αντικειμένου, διότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων, που εξέτασε πληθώρα προσφυγών των συμμετεχουσών εταιρειών, ματαιώνεται και θα επαναληφθεί». Η ανακοίνωση καταλήγει ανακοινώνοντας ότι «το αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα απευθυνθεί άμεσα στην Πολεμική Αεροπορία για την επιβεβαίωση ή μη των όρων με τους οποίους θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός διαγωνισμός».

Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν αμφισβητεί τα στοιχεία του δημοσιεύματος της «Κ», αλλά αντιθέτως γίνεται γνωστό ότι ο διαγωνισμός έχει ακυρωθεί.

Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας σημείωσαν στην «Κ» ότι είχαν αποφασιστικό ρόλο στην ακύρωση του διαγωνισμού. Υπογράμμισαν, επίσης, ότι δεν γνώριζαν πως από την πλευρά του Λιμενικού είχε γίνει μια μικρή τροποποίηση των τεχνικών όρων, που έπρεπε να καλύπτουν τα σκάφη. Μια «μικρή τροποποίηση», που οδήγησε όμως στο να είναι μόνο μία η εταιρεία που πληρούσε τους όρους. Από την Πολεμική Αεροπορία, πάντως, τονίζεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ την τριετία για το έργο. Η αμοιβή της εταιρείας που είχε πάρει το έργο (πριν ακυρωθεί ο διαγωνισμός) έφτανε τελικά τα 11,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή