Σε κατάσταση αμόκ, δολοφόνησε μία γυναίκα

Σε κατάσταση αμόκ, δολοφόνησε μία γυναίκα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαρπες έχουν αποβεί όλες οι προσπάθειες των αστυνομικών να αποκτήσουν «δίαυλο επικοινωνίας» με τον 43χρονο άντρα, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης σκότωσε με μαχαίρι μια γυναίκα και τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο άτομα στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης. Ο δράστης δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την πράξη του, ενώ η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή ψυχολόγου και να αναζητήσει κάποιες απαντήσεις στον ιατρικό του φάκελο.

Ο 43χρονος πριν από λίγες ημέρες άρχισε να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά σε βάρος 35χρονης γυναίκας, η οποία είχε μετακομίσει πριν από δύο εβδομάδες στο διπλανό διαμέρισμα. Φώναζε, έβριζε και παρενοχλούσε τη γυναίκα, με αποκορύφωμα το απόγευμα της Τρίτης όταν -απλώνοντας το χέρι από το μπαλκόνι του- την άρπαξε και προσπάθησε να την τραβήξει προς την πλευρά του. Σοκαρισμένη η 35χρονη τηλεφώνησε τότε στον 53χρονο αστυνομικό διευθυντή, διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς κ. Τηλέμαχο Πανταγάκη, στη γυναίκα του οποίου ανήκε το διαμέρισμα όπου διέμενε, και του ζήτησε να επέμβει άμεσα αλλιώς θα έψαχνε για άλλο σπίτι.

Ο αστυνομικός πήγε στο σημείο μαζί με την 48χρονη σύζυγό του, ενώ είχαν ήδη έρθει άλλοι δύο φίλοι της 35χρονης. Επειτα από ολιγόλεπτη αψιμαχία των δύο αντρών από τα μπαλκόνια των δύο σπιτιών η 48χρονη Ελένη Πανταγάκη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του 43χρονου Χ. Κ. για να ζητήσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Ο άντρας άνοιξε την πόρτα και όρμησε έξω χτυπώντας τη γυναίκα με μαχαίρι ψαρέματος με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα στην καρδιά. Στη συνέχεια, σπάζοντας την πόρτα, εισέβαλε στο διπλανό διαμέρισμα και τραυμάτισε την 35χρονη στο στήθος και στα πόδια και τον 53χρονο αστυνομικό στην κοιλιά, ενώ τραυματίστηκε και ο ίδιος. Τα άλλα δύο άτομα κατάφεραν να ξεφύγουν, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 43χρονο, ο οποίος μετά την πράξη του, έκανε αμέριμνος βόλτες μέσα στην πολυκατοικία.

Ο 43χρονος Χ. Κ. από το Ηράκλειο είναι αριστούχος του τμήματος Ναυπηγών του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του εξωτερικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ανάπηρος από την παιδική του ηλικία εξαιτίας έκρηξης χειροβομβίδας, έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από λίγα χρόνια μέσα στο σπίτι τους. Ο 43χρονος τους τελευταίους μήνες ζούσε μόνος στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου εφόσον και η μητέρα του είχε φύγει. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, γείτονες ισχυρίστηκαν ότι ο μεγαλόσωμος άντρας δεν μιλούσε σχεδόν σε κανέναν, φαινόταν «περίεργος» αλλά δεν είχε προκαλέσει κάποιο επεισόδιο κατά το παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή