ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για νέες επιχειρήσεις

Την κυβερνητική αδυναμία στην προώθηση των δομικών αλλαγών, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στον ιδιωτικό τομέα, καταδεικνύει ως βασικό παράγοντα για την αύξηση της ανεργίας η Δημοκρατική Συμμαχία. Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται πως «δίχως άλλες αναβολές, η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και να ενεργοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από το ΕΣΠΑ, ώστε να δώσει ανάσα στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας». Παράλληλα, η ΔΗ.ΣΥ. προτείνει επιδότηση προγραμμάτων απασχόλησης και όχι απλώς επιδότηση της ανεργίας και ζητά να υπάρξει άμεση μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών για μία τριετία κατά 10% για νέες επιχειρήσεις και κατά 50% για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Διπλή ληστεία σε τυροπιτάδικο

Δύο ληστείες μέσα στο ίδιο βράδυ σημειώθηκαν σε ένα τυροπιτάδικο στον Αγιο Δημήτριο. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, δύο κακοποιοί εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου απέσπασαν 100 ευρώ από τον υπάλληλο και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Τέσσερις ώρες αργότερα, άλλο άτομο μπήκε στο ίδιο κατάστημα και με την απειλή καραμπίνας πήρε από την ταμειακή το ποσόν των 20 ευρώ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συντάξεις σε θανόντες

Να ενημερώνουν άμεσα το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, ώστε να μη χορηγούνται συντάξεις σε δικαιούχους που έχουν αποβιώσει, ζητεί με εγκύκλιό του προς τα ληξιαρχεία των δήμων το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο από τις 5 Αυγούστου στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξεως θανάτου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του θανόντος, καθώς και ο φορέας ή οι φορείς συνταξιοδότησης, αν ο θανών ήταν συνταξιούχος.

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πνίγηκε 8χρονος

Ενα αγόρι οκτώ ετών από την Πολωνία πνίγηκε χθες το πρωί στη θάλασσα στην περιοχή Ορμου Λιβάδι, Οικισμού Μπάλι στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο ήταν το 184ο περιστατικό πνιγμού στη χώρα μας για φέτος, 124 από τα θύματα ήταν άντρες, οι 38 των οποίων αλλοδαποί.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Στραγγάλισαν Ουκρανή

Νεκρή εντοπίστηκε χθες στο διαμέρισμά της στον Αγιο Παντελεήμονα μια 45χρονη Ουκρανή που εργαζόταν ως καθαρίστρια, η οποία φαίνεται να έχει δολοφονηθεί. Δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ημέρες, γεγονός που ανάγκασε έναν φίλο της να την αναζητήσει. Οταν εκείνος κατάφερε να μπει μέσα στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε, βρήκε το πτώμα της γυναίκας τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πορεία «αγανακτισμένων»

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος. Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στις 18.30 και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με προορισμό τις πρεσβείες της Ισπανίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την πρεσβεία της Βρετανίας στη Β. Σοφίας. Από την πορεία προκλήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

ΜΕΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Σύλληψη Ρουμάνου

Ενας 20χρονος Ρουμάνος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Α.Τ. Στυλίδας μετά τη μήνυση που είχε υποβάλει μια ημέρα νωρίτερα ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος κατά τεσσάρων ατόμων. Περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα, ο κ. Γκλέτσος είχε προβεί σε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία συμμορία κακοποιών δραστηριοποιείται στην περιοχή και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα. Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε, τα τέσσερα συγκεκριμένα άτομα, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο συλληφθείς, του είχαν αποκλείσει τον δρόμο και τον είχαν απειλήσει με όπλο.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Οδηγίες εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Οδηγίες προς… ναυτιλλομένους εν όψει Δεκαπενταύγουστου εξέδωσε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.). Μεταξύ άλλων, η οργάνωση εφιστά την προσοχή μας στον έλεγχο της καθαριότητας του χώρου, στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσουμε ή να γευματίσουμε. Πριν παραγγείλουμε, ζητάμε πάντοτε να μας δοθεί ο τιμοκατάλογος όπου πρέπει να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως αν πρόκειται για νωπά – κατεψυγμένα, εισαγωγής ή εντόπια κ.λπ. Ζητάμε, πάντοτε, απόδειξη πληρωμής και ελέγχουμε τις χρεώσεις, με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε. Δεν πληρώνουμε κουβέρ, που έχει καταργηθεί ή οτιδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό μας προσφέρεται, χωρίς να το έχουμε παραγγείλει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ CΑRΕΤΤΑ CΑRΕΤΤΑ

Πάρτι σε παραλία αναπαραγωγής

Την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση του Youth Beach Festival 2011 στις 12 Αυγούστου στην παραλία του Καλαμακίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Φαιστού και την Περιφέρεια Κρήτης εκφράζει ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Οπως διευκρινίζει, η συγκεκριμένη παραλία από τον Κομμό μέχρι και το Καλαμάκι αποτελεί σημαντικό βιότοπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta -η οργάνωση έχει εντοπίσει 11 φωλιές-, η οποία είναι είδος προστατευόμενο από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Πρόκειται μάλιστα για περιοχή συμπεριλαμβανομένου του σημείου του πάρτι – έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή