Αύξηση τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία

Αύξηση τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση παρουσιάζουν φέτος -παρά την κρίση- τόσο οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Κατάκολου Ηλείας, όσο και η τουριστική κίνηση στην Αρχαία Ολυμπία. Οι φορείς της περιοχής ζητούν βελτίωση των έργων υποδομής, προκειμένου να υποστηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος, μέχρι το τέλος του χρόνου έχει προγραμματισθεί η άφιξη 460 κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα μεταφέρουν συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες. Σε ερώτηση αν η αύξηση αυτή οφείλεται στις ταραχές που σημειώθηκαν σε χώρες της βορείου Αφρικής, τόνισε ότι 428 κρουαζιερόπλοια είχαν δρομολογήσει την άφιξή τους και τα υπόλοιπα 32 είναι έκτακτες αφίξεις. Αντίστοιχα πέρυσι είχαν αφιχθεί 360 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας 736.000 επιβάτες. Πάντως, μέχρι τις αρχές Αυγούστου είχαν ήδη καταπλεύσει στο Κατάκολο περισσότερα από 254 κρουαζιερόπλοια. Οσον αφορά τις χώρες προέλευσης των επιβατών, στην πλειοψηφία τους είναι Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί, ενώ ένας σημαντικός αριθμός προέρχεται από τις ΗΠΑ. Φέτος υπάρχουν αρκετοί επιβάτες και από χώρες της νοτίου Αμερικής. Ο κ. Δ. Αποστολόπουλος ανέφερε ακόμα ότι το λιμάνι του Κατάκολου είναι το δεύτερο λιμάνι στη χώρα, μετά τον Πειραιά, σε αφίξεις και πρόσθεσε ότι χρειάζονται έργα υποδομής για την ασφαλέστερο ελλιμενισμό των πλοίων. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που κατεβαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια και παραμένουν στο Κατάκολο, αφού δεν επαρκεί ο χρόνος για να μεταβούν στον αρχαιολογικό χώρο, ενισχύοντας έτσι οικονομικά την τοπική αγορά. Η πλειοψηφία όμως των επιβατών κατευθύνεται ασφαλώς προς την Αρχαία Ολυμπία που φέτος παρουσιάζει αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 20%. Ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, τονίζει ωστόσο ότι η έλλειψη μεγάλου χώρου στάθμευσης κοντά στην πόλη, στερεί από την τοπική αγορά σημαντικά έσοδα, αφού αρκετοί τουρίστες επισκέπτονται μόνο τον αρχαιολογικό χώρο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η σιδηροδρομική σύνδεση Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας θα ήταν λύση. Σήμερα η απόσταση Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία που είναι 30 χιλιόμετρα διανύεται μέσα σε περίπου 40 λεπτά και μάλιστα από έναν δρόμο όπου σε κάποια σημεία υπάρχουν δεξιά και αριστερά μπάζα, σκουπίδια και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή