Εχανε στο e-τάβλι και απείλησε τον διαχειριστή της ιστοσελίδας

Εχανε στο e-τάβλι και απείλησε τον διαχειριστή της ιστοσελίδας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρέως έπαιρνε τις ήττες στο τάβλι ένας 48χρονος που κατηγορείται για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθησιν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ειδικότερα, ο φερόμενος ως δράστης, υπάλληλος εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ήταν μέλος ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακών παιχνιδιών, υπηρεσίες τις οποίες χρησιμοποιούσε τακτικά.

Εχοντας υποστεί επανειλημμένες ήττες στο αγαπημένο του παιχνίδι, το τάβλι, ο 48χρονος θεώρησε ότι η μόνη λογική εξήγηση γι’ αυτό ήταν ότι το σύστημα της ιστοσελίδας που φιλοξενούσε τα διαδικτυακά παιχνίδια ήταν «πειραγμένο».

Ετσι, άρχισε να στέλνει απειλητικά μηνύματα σε 33χρονο διαχειριστή της συγκεκριμένης εταιρείας. «Είναι συχνό ιστοσελίδες που έχουν πολλούς εγγεγραμμένους χρήστες να δέχονται συχνά απειλητικά μηνύματα. Συνήθως οι διαχειριστές δεν δίνουν καν σημασία σε αυτό. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο δράστης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω», σημειώνει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, ο 48χρονος φέρεται να μετέβη στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο Ν. Φάληρο και να προκάλεσε φθορές στα κουδούνια.

Στη συνέχεια, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, παραδεχόμενος ότι ο ίδιος είχε προκαλέσει τις φθορές, απείλησε ότι δεν θα σταματήσει σε αυτό αλλά θα βλάψει τη ζωή του 33χρονου στελέχους της εταιρείας στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα, καθώς και μελών της οικογενείας του.

Μετά την καταγγελία του 33χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε ταυτοποίηση των ιχνών από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία οδήγησαν στην οικία του 48χρονου στον Αλιμο Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία παρουσία εισαγγελέα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. «Δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Το πρώτο που σκεφθήκαμε είναι ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτό το σημείο έχει να κάνει με εθισμό στο Διαδίκτυο και ειδικότερα στα διαδικτυακά παιχνίδια, κάτι που συναντάμε αρκετά συχνά, κυρίως σε εφήβους», ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή