Σοβαρά τραυματίας σε ένοπλη ληστεία

Σοβαρά τραυματίας σε ένοπλη ληστεία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 32χρονος ομογενής από το Καζαχστάν, ο οποίος τραυματίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ληστείας σε τουριστικό γραφείο, στο οποίο εργάζεται, επί της οδού Σοφοκλέους 219 στην Καλλιθέα. Λίγο μετά τις 13.00 δύο δράστες εισέβαλαν στο πρακτορείο και με την απειλή όπλων απέσπασαν τις εισπράξεις και ένα κινητό τηλέφωνο. Οταν ο 32χρονος επιχείρησε να τους καταδιώξει, οι δράστες τον πυροβόλησαν στην κοιλιά, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό της ολοένα αυξανόμενης βίαιης συμπεριφοράς των κακοποιών.

Εξάλλου χθες, στις 11.30 τέσσερις δράστες λήστεψαν εργοστάσιο στο Καλαμάκι Κορινθίας με τη χρήση Καλάσνικοφ, ενώ λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα δύο άτομα λήστεψαν σούπερ μάρκετ στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο 6μηνο του 2011 ανά την επικράτεια σημειώθηκε αύξηση ληστειών σε καταστήματα και οικίες, ενώ την ίδια ώρα μειώθηκαν αισθητά οι ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια. Αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., έχει σχέση με το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν βελτιώσει αισθητά τις προδιαγραφές ασφαλείας των καταστημάτων τους (π.χ. τοποθετώντας διπλές πόρτες) στρέφοντας τους ληστές σε άλλους στόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή