Επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα επικρίσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αιχμή κυρίως την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των βάσεων, προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας κ. Αννας Διαμαντοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για παρωδία εξετάσεων και κατέστησε υπεύθυνη την υπουργό για την παράταση της αγωνίας των υποψηφίων.

Ο υπεύθυνος Παιδείας του κόμματος κ. A. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει καταρρίψει κάθε αρνητικό ρεκόρ στη διεξαγωγή και την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων» και σημείωσε ότι «ενώ φέτος οι εξετάσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ (12 Μαΐου), δεν έφτασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να είναι έτοιμοι και να ανακοινώσουν τις βάσεις εισαγωγής».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επέκρινε το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση των βάσεων και των επιτυχόντων θα γίνει με τόσο σημαντική καθυστέρηση.

Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οικοδομεί «εκπαίδευση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με 2.000 λιγότερα σχολεία, με χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς με νέες βαθιές αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο, σχολεία και πανεπιστήμια – επιχειρήσεις» και τόνισε ότι αυτά τα μέτρα «αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής, θα έχουν βαριές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας». Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις «χάσιμο χρόνου και μεγάλη οικονομική αιμορραγία για τις οικογένειες» και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι η ελεύθερη είσοδος στα πανεπιστήμια και σκληρές δοκιμασίες μεταξύ 1ου και 2ου έτους».

Τέλος, ο ΣΥΝ καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κ. Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιβεβαιώνει καθημερινά πως είναι ανίκανη να εξασφαλίσει τις πιο θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή