Στις 29 Αυγούστου ανακοίνωση των βάσεων

Στις 29 Αυγούστου ανακοίνωση των βάσεων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκπνοή του Αυγούστου, στις 29 αντί στις 25 του μηνός όπως είχε ειπωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν για όλους τους μαθητές οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Οπως είπε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η νέα αναβολή οφείλεται στην καθυστερημένη οριστικοποίηση του αριθμού των εισακτέων στις Αστυνομικές και στις Στρατιωτικές Σχολές, που μετακυλίσθηκε στην ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων.

Εκτιμάται ότι οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση φέτος, ακόμη και σε περιζήτητες σχολές, με τη μεγαλύτερη να αναμένεται σε σχολές του Πολυτεχνείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο 4ο επιστημονικό πεδίο, που ενδέχεται να κυμανθεί μεταξύ 200 – 400 μορίων.

Μικρότερη αναμένεται να είναι στις σχολές Νομικής του 1ου πεδίου, από 30 μόρια σε εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως 300 μόρια στη Θράκη.

Ακόμη πιο μεγάλη πτώση εκτιμάται ότι θα σημειώσουν τα τμήματα Οικονομικών του 5ου επιστημονικού πεδίου, που υπολογίζεται σε 500 με 600 μόρια στην Αθήνα και στη Μακεδονία, ενώ στις ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, οι εκτιμήσεις φέρουν τις βάσεις να πέφτουν από 200 έως 400 μόρια.

Στις σχολές που έχουν ξενόγλωσσο μάθημα

Ωστόσο, οι καλές επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα, όπως το Σχέδιο, και ειδικότερα το Γραμμικό παρά το Ελεύθερο, φαίνεται ότι θα συγκρατήσουν την πτώση σε τμήματα όπως η Αρχιτεκτονική, όπου οι επιδόσεις των υποψηφίων στα βασικά μαθήματα ήταν χαμηλότερες από τις περυσινές. Κατά τα άλλα, σε ό, τι αφορά τις σχολές που περιλαμβάνουν ξενόγλωσσο μάθημα, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις απ’ ό, τι πέρυσι στα Γαλλικά και στα Γερμανικά και χειρότερες στα Αγγλικά, τα Ιταλικά και τα Ισπανικά.

Τέλος, και στα μουσικά μαθήματα οι υποψήφιοι σημείωσαν φέτος καλύτερες επιδόσεις, τόσο στην Αρμονία όσο και στον Ελεγχο Ακουστικών Ικανοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή