Απειλήθηκαν χωριά του Εβρου από πυρκαγιά

Απειλήθηκαν χωριά του Εβρου από πυρκαγιά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά τα πύρινα μέτωπα χθες καθώς ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων δημιούργησε ένα κυριολεκτικά εύφλεκτο μείγμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής έως αργά το βράδυ οι εστίες φωτιάς, είχαν φτάσει τις 37.

Τρία χωριά του Εβρου απειλήθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα στις περιοχές Μάκρη και Πλάκα. Η φωτιά ξέσπασε για άγνωστους λόγους λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και γρήγορα έλαβε έκταση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Την ίδια ώρα, φωτιά έκαιγε και στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μελία και Κοίλα στις Φέρες. Μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το κυριότερο μέτωπο φωτιάς μαινόταν ανεξέλεγκτο και οι φλόγες λίγο έλειψε να μπουν μέσα στα χωριά Μάκρη, Δίκελλα και Μεσημβρία. Οι αρχές ειδοποίησαν τους κτηνοτρόφους να απομακρύνουν τα ζώα τους, ενώ στην περιοχή μεταφέρθηκαν έξι λεωφορεία, τα οποία ήταν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσης των χωριών. Παράλληλα, οι αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία σε τμήματα της Εγνατίας για τέσσερις ώρες για λόγους ασφαλείας. Το απόγευμα το μέτωπο βρισκόταν σε ύφεση λίγο μετά τις έξι, και ενώ είχαν αποχωρήσει οι εναέριες δυνάμεις, οι αρχές ειδοποιήθηκαν για μια σημαντική αναζωπύρωση.

Εξάλλου φωτιά ξέσπασε χθες τα ξημερώματα και στην περιοχή Στανός της Αμφιλοχίας. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη και τις φλόγες και στη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φαρραί στην Αχαΐα και στην Κορπή του Δήμου Ακταίου Βόνιτσας. Αργά το απόγευμα στις φλόγες τυλίχτηκε και δασική έκταση στο Κολχικό στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Για δεύτερη ημέρα χθες σε εξέλιξη βρίσκονταν οι πυρκαγιές σε Γαυρολίμνη Ναυπάκτου, Γύθειο και Δερβένι.

Στο μεταξύ, έγινε χθες η κηδεία του άτυχου αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, ο οποίος έχασε προχθές τη ζωή του κατά τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Βαθύ Λακωνίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου στη Σπάρτη με την παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, συναδέλφους, φίλους και συγγενείς του εκλιπόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή