Νέα δίωξη εις βάρος ληστών με αντιεξουσιασική δράση

Νέα δίωξη εις βάρος ληστών με αντιεξουσιασική δράση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάθεση ενός ελαιοχρωματιστή, την 24η Σεπτεμβρίου 2010 στο Α. Τ. Χαλκίδος, βασίστηκε η νέα δίωξη για συμμετοχή σε ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Σχηματαρίου, εις βάρος της 36χρονης Μ. Οικονόμου και του 28χρονου Α. Κόσσυβα, που ήδη κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, τον Σεπτέμβριο του 2010. Οι δυο τους, όπως και ο τρίτος κατηγορούμενος για τη ληστεία στα Ψαχνά, 29χρονος Μ. Τραϊκάπης, θεωρούνται άτομα με πλούσια δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, γεγονός που ερμηνεύει το συνεχές ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Για τη νέα δίωξη για συμμετοχή τους στη ληστεία στο Σχηματάρι, οι Οικονόμου και Κόσσυβας απολογήθηκαν στις 18/8 στον ανακριτή Θήβας, που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την προφυλάκισή τους. Βεβαίως, οι Κόσσυβας και Τραϊκάπης βρίσκονται ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 προφυλακισμένοι για τη ληστεία της Εθνικής στα Ψαχνά και η υπόθεσή τους είναι προγραμματισμένη να δικαστεί στις 18/10.

Οπως προκύπτει από το περιεχόμενο των δύο δικογραφιών, την επομένη της ληστείας στο Σχηματάρι, Μ. Τρίτη 29 Μαρτίου 2010, ο μάρτυρας είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι, ενώ επέβαινε σε ταξί, είχε δει στον παράδρομο της εθνικής οδού τέσσερα άτομα σε δύο μοτοσικλέτες έξω από το νεκροταφείο Σχηματαρίου. Οπως είχε υποστηρίξει, οι μοτοσικλετιστές φορούσαν κράνη και μεταξύ τους βρισκόταν μια γυναίκα. Τα δεδομένα περιπλέκει δεύτερη κατάθεση του ίδιου μάρτυρα (ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα) για τη ληστεία στο Σχηματάρι, στις 24/9/2010, επτά ημέρες μετά τις συλλήψεις των τριών για συμμετοχή στη ληστεία στα Ψαχνά. Σε αυτήν την κατάθεσή του, υποστήριξε ότι οι τέσσερις ύποπτοι προπορεύονταν του ταξί στο οποίο επέβαινε και ότι «διασταυρώθηκε» μαζί τους τη στιγμή που είχαν αφαιρέσει τα κράνη τους. Φέρεται να αναγνώρισε τον Α. Κόσσυβα σε φωτογραφία που του υπέδειξαν οι αστυνομικοί, επισημαίνοντας ότι την ημέρα της ληστείας είχε μακρύτερα μαλλιά σε σύγκριση με τη φωτογραφία, τη στιγμή που από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου διευκρινίζεται ότι ο 28χρονος είναι φαλακρός.

Ενα ακόμα σημείο που εγείρει ερωτήματα αφορά την εμπλοκή ενός Citroen Saxo στη ληστεία του Σχηματαρίου. Ο εν λόγω μάρτυρας υποστηρίζει ότι το Ι. Χ. προπορευόταν των τεσσάρων μοτοσικλετιστών. Οι αστυνομικοί συσχέτισαν την αναφορά του αυτή με τη ληστεία στα Ψαχνά, καθώς τότε η Μ. Οικονόμου είχε βρεθεί να οδηγεί ένα όμοιο αυτοκίνητο. Στην πρόσφατη απολογία της, όμως, η 36χρονη προσκόμισε στον ανακριτή έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το εν λόγω όχημα έχει αγοραστεί τον Μάιο του 2010, ένα και πλέον μήνα μετά τη ληστεία στο Σχηματάρι στην οποία φέρεται να είχε συμμετοχή, οδηγώντας το επίμαχο Saxo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή