ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Στη Βουλή δύο δικογραφίες για τα «τυφλά» μαχητικά F-16

Διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή, ως εμπίπτουσες στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δύο δικογραφίες που αφορούν στην προμήθεια του συστήματος αυτοπροστασίας των μαχητικών αεροσκαφών F-16 («τα τυφλά F-16) επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου κατά την περίοδο 2001 – 2002, ύστερα από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Η δεύτερη δικογραφία για το ίδιο θέμα και το ίδιο δημοσίευμα αφορά σε μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν δύο δικηγόροι κατά των πρώην πρωθυπουργών κ. Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή και των πρώην υπουργών κ. Γ. Παπαντωνίου, Νικ. Χριστοδουλάκη, Γ. Αλογοσκούφη, Μ. Λιάπη, Ευ. Στυλιανίδη και Κ. Χατζηδάκη.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Αναζητείται εναλλακτική λύση

Κανένα περιθώριο ως προς τη λειτουργία του παράνομου νεκροταφείου της Γλυφάδας στον Υμηττό δεν αφήνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Το πρόβλημα δεν λύνεται με την αυθαιρεσία», δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου, σημειώνοντας ότι επεξεργάζεται από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών εναλλακτικές για την κάλυψη των αναγκών του συγκεκριμένου δήμου. «Υπάρχουν εναλλακτικοί χώροι σε όμορους δήμους, η ίδια η Εκκλησία μπορεί να έχει εκτάσεις που μπορεί να παραχωρήσει», διευκρίνισε χθες στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, όπως προσέθεσε, θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη. Στον Δήμο Γλυφάδας, πάντως, πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο και την τοπική μητρόπολη εκδήλωση διαμαρτυρίας προχθές το βράδυ, προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του παράνομου νεκροταφείου. Ο δήμαρχος, κ. Κόκκορης, υποστήριξε ότι ο χώρος του παλαιού στρατοπέδου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νεκροταφείο, καθώς δεν παραχωρήθηκε στον δήμο από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, ενώ δεν επετράπη η διάνοιξη δρόμου από το Δασαρχείο και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Συζήτηση για τις μεταμοσχεύσεις

Τη σύγκλιση, αλλά και την απόκλιση των απόψεων σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ανακαλέσει τον εκπρόσωπό της στον ΕΟΜ (Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων), επειδή διαφωνεί με τη ρήτρα της «εικαζόμενης συναίνεσης» του εκλιπόντος δότη μοσχεύματος. Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο υπουργός επισήμανε στον Αρχιεπίσκοπο ότι ο νόμος προβλέπει δύο μεταβατικά χρόνια μέχρι την εφαρμογή του, και ο κ. Ιερώνυμος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θέσεις του κ. Λοβέρδου στη Ιερά Σύνοδο. Τέλος, ο υπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο κ. Ιερώνυμος για τη δημιουργία στους κόλπους της Εκκλησίας Μονάδας Θεραπείας Ασθενών εξαρτημένων από ουσίες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ενημέρωση Τυνήσιων υπηκόων

Τους Τυνήσιους υπηκόους που διαμένουν στη χώρα μας ενημερώνει η πρεσβεία της Τυνησίας ότι η προθεσμία εγγραφής στις εκλογικές λίστες για τη Συντακτική Συνέλευση παρατείθηκε έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011. Οι Τυνήσιοι υπήκοοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία τους (Ανθέων 2 – 154 52, Παλαιο Ψυχικό, τηλ. 210-67.17.590/67.49.791, φαξ 210-67.13.432, e-mail: atathina@otenet. gr). Η εγγραφή μπορεί να γίνει κατευθείαν με την άφιξή τους στην πρεσβεία (εφοδιασμένοι με ένα αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας), ή τηλεφωνικά, ή μέσω e-mail, ή ακόμα και με ένα φαξ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2011. Ενα εκλογικό κέντρο θα είναι ανοιχτό στην πρεσβεία και ένα δεύτερο στην Κρήτη.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2.481 ΚΙΛΑ

Κατάσχεση επικίνδυνων τροφίμων

Σε κατάσχεση 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων, που κρίθηκαν επιβλαβή για την υγεία, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Επειτα από τους σχετικούς ελέγχους, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε τη διακίνηση κατεψυγμένων προϊόντων βοδινού κιμά (αριθμός παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011) αλλά και κατεψυγμένου κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας (αριθμός παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011), στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 στις συσκευασίες 500 g (2×250 g) και σε κλειστή συσκευασία 1.000 g με την εμπορική επωνυμία «Μarvest», που διακινήθηκε στην Ελλάδα από τη Lidl Hellas.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή