ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΗ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

«Οχι» σε μυστικές ψηφοφορίες για τυχόν ευθύνες πολιτικών

Αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να μην είναι πλέον μυστικές οι ψηφοφορίες που διεξάγονται επί προτάσεων για άσκηση δίωξης σε βάρος μελών κυβέρνησης ή υφυπουργών (περί ευθύνης υπουργών), ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Είναι γεγονός ότι την ίδια στιγμή που εφαρμόζονται πολιτικές αυστηρής λιτότητας για το σύνολο των Ελλήνων, παραμένουν στο απυρόβλητο πολιτικά πρόσωπα που υλικά και ηθικά έβλαψαν τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο (ενν., την πρότασή τους) θα συμβάλουμε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και στην οικοδόμηση σχέσης μεγαλύτερης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους» αναφέρουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Την επιστολή συνυπογράφουν οι κ. Χαρά Κεφαλίδου και Νάντια Γιαννακοπούλου και οι κ. Αθ. Οικονόμου, Οδ. Βουδούρης, Ευτ. Παρασύρης, Σπ. Βούγιας, Χρ. Κατσούρας, Γ. Αμοιρίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης, Ηλ. Καρανίκας, Β. Γιουμαντζίδης.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Εκκένωση οικισμών

Ανεξέλεγκτο παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ το μέτωπο, συνολικού μήκους 6 χλμ., της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Λευκίμμης Σουφλίου στον Εβρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε χθες 3.000 στρέμματα, κυρίως δρυς, και τις εγκαταστάσεις ενός μαντριού, με μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών. Οι Αρχές εκκένωσαν τους οικισμούς Κοίλα και Μελία, απομακρύνοντας με λεωφορεία 60 κατοίκους. Η Πολεμική Αεροπορία διέταξε εκκένωση του 1ου Σταθμού Αναφοράς, απομακρύνοντας 24 άτομα και υλικό. Πυροσβέστες, δυνάμεις των ΟΤΑ, στρατιώτες και απλός κόσμος έδινε μάχη με τις φλόγες μέχρι αργά χθες το βράδυ. Η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από λανθασμένη χρήση τρακτέρ και ήδη έχουν προσαχθεί τρία άτομα. Οι πολίτες φαίνεται ότι υποτιμούν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Η χθεσινή φωτιά στη Βραυρώνα φαίνεται να προκλήθηκε από άτομο που χρησιμοποιούσε ηλεκτροκόλληση και η φωτιά στην Αμφιλοχία από βοσκούς που έκαιγαν χόρτα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Ετοιμάζουν ένστολη κινητοποίηση

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης διατύπωσαν με χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό. Τα προεδρεία των 6 Ομοσπονδιών συνεδρίασαν χθες και αποφάσισαν να προτείνουν στα διοικητικά συμβούλια ένστολη κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ. «Αρνούμαστε να συναινέσουμε στη συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών των Σωμάτων Ασφαλείας» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΩΣ ΟΜΟΝΟΙΑ

Χωρίς Ηλεκτρικό

Η επιστροφή των εκδρομέων θα πραγματοποιηθεί χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, καθώς η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες στο εν λόγω τμήμα, κατά το Σαββατοκύριακο, αν και η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη, στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής (σε εξέλιξη εδώ και 3,5 χρόνια). Για την εξυπηρέτηση των επιβατών ο ΟΑΣΑ θα δρομολογήσει προσωρινή λεωφορειακή γραμμή (Χ23) «Πειραιάς (πλ. Καραϊσκάκη – σταθμός Ομονοίας). Αφετηρία στην πλ. Καραϊσκάκη, τέρμα στην οδό Αθηνάς.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Αναβαθμίσεις δημόσιων χώρων

Τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους δημόσιους χώρους με τη φύτευση πρασίνου και να εγκαταστήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δίνει σε δήμους, περιφέρειες, πανεπιστήμια το πρόγραμμα «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοιχτών δημοσίων χώρων» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων (στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας) θα διαρκέσει από την 1/9 – 31/10, ενώ ο προϋπολογισμός κάθε έργου θα πρέπει να κυμαίνεται από 0,5 εκατ. έως 6 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ

Προσοχή στο sildenafil

Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να προκαλέσει σε περίπτωση ανεξέλεγκτης λήψης και χωρίς συνταγογράφηση από γιατρό, η δραστική ουσία sildenafil που περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Επικίνδυνη δραστική ουσία ανάλογη της sildenafil περιέχουν δύο σκευάσματα που διακινούνται παράνομα μέσω Ιντερνετ με ονομασία Libidus και LFW της εταιρείας Biogulf International, ως συμπληρώματα διατροφής προς ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή