Εως 20 Οκτωβρίου η εκλογή νέων οργάνων της ΚΕΔΕ

Εως 20 Οκτωβρίου η εκλογή νέων οργάνων της ΚΕΔΕ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 20 Οκτωβρίου το αργότερο, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες για τα νέα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας), σύμφωνα με όσα ορίζονται στα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην ηγεσία της ΚΕΔΕ, έως τις 22/9 θα πρέπει να έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση που θα εκλέξει το 31μελές διοικητικό συμβούλιο και την 11μελή εκτελεστική γραμματεία. Μετά την εκλογή του και σε διάστημα 10 ημερών το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πρέπει με τη σειρά του να εκλέξει προεδρείο και εκτελεστική γραμματεία. Η γενική συνέλευση της ΠΕΔ (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) που θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 20 ημερών.

Το κριτήριο για την εκλογή των μελών της Γ.Σ. της ΠΕΔ από κάθε δήμο είναι ο πληθυσμός. Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού έχουν όλοι οι συνδυασμοί που έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές και κατέλαβαν τουλάχιστον μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Οσον αφορά την ΕΝ.ΠΕ. (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) ορίζεται ότι έως τις 16/9 θα πρέπει να έχουν εκλεγεί οι εκπρόσωποι του κάθε περιφερειακού συμβουλίου στη γενική συνέλευση, μέχρι τις 15/10 να έχει εκλεγεί το 25μελές διοικητικό συμβούλιο. Το τελευταίο εντός 5 ημερών θα πρέπει να εκλέξει την 9μελη εκτελεστική επιτροπή και τον πρόεδρο της Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή