Είχαν σκάψει λαγούμια δέκα μέτρων στον Κορυδαλλό

Είχαν σκάψει λαγούμια δέκα μέτρων στον Κορυδαλλό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενορκη διοικητική εξέταση διεξάγεται με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απόπειρα απόδρασης τριών κρατουμένων από τη Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι τρεις κρατούμενοι, δύο αλλοδαποί και ένας Ελληνας, αποπειράθηκαν να διαφύγουν έχοντας σκάψει ένα λαγούμι μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου 80 εκατοστών από το κελί τους στη Γ΄ πτέρυγα κρατουμένων. Οπως επισημαίνεται σχετικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η τρύπα οδηγούσε, από το δάπεδο του ισόγειου κελιού τους στο υπόγειο της πτέρυγας όπου βρίσκονται τα παλιά Πειθαρχεία. Και στον χώρο αυτό οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου επίσης 80 εκατοστών. Προφανής στόχος των κρατουμένων ήταν η απόδρασή τους, ωστόσο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά χθες αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, «είχαν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους».

Οι δύο αλλοδαποί ήταν υπόδικοι για διακεκριμένες κλοπές και για ναρκωτικά και ο Ελληνας για ανθρωποκτονία. Το λαγούμι, το οποίο ξεκινούσε κάτω από ένα κρεβάτι μέσα στο ισόγειο κελί, εντοπίστηκε στις 21.30 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο πλαίσιο προγραμματισμένης έρευνας. Στο κελί βρέθηκαν επίσης κινητά τηλέφωνα, σχοινί με κόμπους περίπου πέντε μέτρων, ένας αυτοσχέδιος γάντζος, πόμολα πόρτας, μεντεσέδες, μία μπαλαντέζα, δύο κουβάδες, ένα σφυρί και ένα καλέμι.

Με εντολή του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μαρίνου Σκανδάμη διετάχθη έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή