ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Μακριά από τους στόχους τους οι συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ

Αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν θέσει οι συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ διαπίστωσε το κλιμάκιο ελεγκτών της τρόικας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία δεν κατάφερε να μηδενίσει τα ελλείμματά της, όπως αρχικώς προβλεπόταν τον Μάρτιο, ενδέχεται να μην πετύχει τον στόχο ούτε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Προβλήματα όμως παρατηρούνται και στη μητρική εταιρεία ΟΣΕ, αλλά και στον όμιλο ΟΑΣΑ, που δεν έχει καταφέρει να περιορίσει επαρκώς το λειτουργικό του έλλειμμα. Οι διοικήσεις των εταιρειών αναμένεται να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των προβλέψεων των επιχειρησιακών σχεδίων και για τις τρεις εταιρείες.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά

Σύσκεψη για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων εκτάσεων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τον υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Θα διατεθούν 5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, με κατεπείγουσες διαδικασίες. Στις εκτάσεις, που θα κηρυχθούν αναδασωτέες, θα απαγορευθεί η βοσκή. Τέλος, συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος των δασικών χαρτών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Πρόσκληση για δωρεά οργάνων

Πρόσκληση προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης να γίνουν δωρητές οργάνων αναμένεται να απευθύνει στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα ο υπουργός Υγείας. Τόσο ο κ. Α. Λοβέρδος όσο και οι υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και άλλοι παράγοντες του υπ. Υγείας εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών Οργάνων. Στο μεταξύ, τρεις μεταμοσχεύσεις διεξήχθησαν με επιτυχία στο «Λαϊκό», στο Παν. Νοσοκομείο Πατρών και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έπειτα από δωρεά οργάνων στο Νοσοκομείο Χανίων. Δότης, 48χρονος που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από πτώση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ

Κατηγορούνται για εμπρησμό

Τρία άτομα, δύο Ελληνες ηλικίας 35 και 47 ετών και ένας 38χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού για πυρκαγιές που ξέσπασαν το διάστημα από 22 έως 29 Αυγούστου σε Αιτωλοακαρνανία, Θάσο και Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, για 5 εμπρησμούς από πρόθεση σε Γαβρολίμνη και Ευηνοχώρι κατηγορείται 38χρονος Αλβανός, που προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Για 5 εμπρησμούς σε Παναγιά και Ποταμιά Θάσου κατηγορείται 35χρονος Ελληνας που απολογείται σήμερα. Τέλος, 47χρονος μελισσοκόμος από τη Μεσσηνία συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια στην περιοχή Βέργα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απόσυρση διαφήμισης κολεγίου

Την απόσυρση διαφήμισης κολεγίου ως παραπλανητική ζήτησε χθες η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά. Στη σχετική επιστολή τονίζει ότι διαφήμιση, που αναφέρεται ταυτοχρόνως στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ και στο κολέγιο ATHENIAN COLLEGE με υπέρτιτλο «ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» και τίτλο «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Bachelor σε 1 χρόνο στα Ελληνικά», δημιουργεί σύγχυση ως προς τον πάροχο των επιμέρους εκπαιδευτικών υπηρεσιών και ως προς το επίπεδο των χορηγούμενων τίτλων.

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ορκίζεται η νέα σύνθεση

Ορκίζεται σήμερα ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η νέα σύνθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Νέος πρόεδρος της Αρχής μέχρι τον Μάρτιο του 2012, οπότε και λήγει η θητεία του, είναι ο επίτιμος σύμβουλος Επικρατείας Πέτρος Χριστόφορος, που διαδέχθηκε τον κ. Χρίστο Γεραρή, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Αναπληρωτής πρόεδρος της Αρχής, ο επίτιμος αρεοπαγίτης Γ. Μπατζαλέξης και τακτικά μέλη οι Δ. Μπριόλας, Λ. Κοτσαλής, Α. Ρουπακιώτης, Γραμματή Πάντζιου, Αν. – Ιω. Μεταξάς, Αν. Πράσσος.

ΧΘΕΣ ΣΕ ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΖΑΡΑΚΗ

Προσευχές μουσουλμάνων

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί οι προσευχές μουσουλμάνων ανά την Ελλάδα, σηματοδοτώντας το τέλος του φετινού Ραμαζανίου. Στην Αθήνα, μετά την έγκαιρη παρέμβαση συναρμόδιων φορέων, αποφεύχθηκαν οι προσευχές σε δημόσιους χώρους, καθώς οι μουσουλμάνοι χρησιμοποίησαν το ΟΑΚΑ (600 άτομα), το ΣΕΦ (1.000) και το γήπεδο Μαζαράκη στο Περιστέρι (πάνω από 1.000).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Εντόπισαν φυτείες ινδικής κάνναβης

Δύο φυτείες με συνολικά 200 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε χθεσινή επιχείρηση στα Ζωνιανά. Στον χώρο των φυτειών βρέθηκαν μεταξύ άλλων σύστημα ύδρευσης και δεξαμενές νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή