ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Εκθεση-κόλαφος του Συνηγόρου για τη Δικαστική Φυλακή Χανίων

«Αποθήκη ανθρώπων» χαρακτηρίζουν τη Δικαστική Φυλακή Χανίων μέλη κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη, που επισκέφθηκαν πρόσφατα το σωφρονιστικό κατάστημα. Οπως αναφέρουν, «για να περάσεις μέσα στον θάλαμο αναγκάζεσαι να πατήσεις πάνω σε στρώματα και να δρασκελίσεις ανθρώπινα κορμιά. Στους πλεονάζοντες εγκλείστους δόθηκαν στρώματα που τοποθετήθηκαν στο πάτωμα παντού, ακόμα και μέσα στις τουαλέτες». Στη φυλακή χωρούν 70 άτομα, υπάρχουν 120 κρεβάτια, ενώ οι κρατούμενοι ανέρχονται στους 160. Το προσωπικό έχει ήδη προχωρήσει σε δύο στάσεις εργασίας, ενώ 24ωρες απεργίες θα γίνουν αύριο και στις 29/9. Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, η νέα φυλακή στην Αγιά Χανίων, χωρητικότητας 600 ατόμων, θα παραδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Δεν απολύονται συμβασιούχοι

Στις θέσεις τους θα παραμείνουν 400 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η διαταγή ισχύει μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή των εργαζομένων.

ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟ

Παραβιάσεις από αλιευτικά Τούρκων

Την ανάγκη να υπάρξει εντονότερη παρουσία περιπολικών σκαφών των λιμεναρχείων στη θαλάσσιες περιοχές Λήμνου και Ζουράφας Εβρου, λόγω της εμφάνισης πολλών τουρκικών αλιευτικών που παραβιάζουν ακόμη και τα χωρικά μας ύδατα, ζητάει με δηλώσεις ο αντιπρόεδρος Αλιευτικού Συνδέσμου Μηχανοτρατών και Γρι-Γρι Αλεξανδρούπολης, Νίκος Χαρανάς. «Από μαρτυρίες συναδέλφων μας, τονίζει ο κ. Χαρανάς, προκύπτει ότι τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά σκάφη συστηματικά αλιεύουν γύρω από τη Λήμνο, σε 24ωρη βάση, παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα κατά 2-3 ναυτικά μίλια. Δηλαδή, αλιεύουν στα 3-4 μίλια από τις ακτές μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ

Πρόστιμο στο Αlter

Η προβολή οπτικοακουστικού υλικού από επεισόδια του χειμώνα ως σύγχρονου στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, οπότε «κάηκε» το Σύνταγμα, από το «Καλημέρα σας» του Γ. Αυτιά (1/7) αλλά και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter (29/6), στοίχισαν στο κανάλι 30.000 ευρώ, αφού κατά την πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο σταθμός χωρίς προσήκον αίσθημα ευθύνης, με τη χρήση παραπλανητικής σκηνοθετικής μεθόδου προέβη σε ανακριβή παρουσίαση πληροφοριών.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία

Εκατοντάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για διαμαρτυρία ενάντια στα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους αναπήρους. Οι εκπρόσωποι των αναπήρων ζητούν από την κυβέρνηση να εξαιρέσει από τα έκτακτα μέτρα την αναπηρική οικογένεια. «Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την οικονομική κρίση, τότε αντικειμενικά προετοιμάζει τις εφιαλτικές συνθήκες για να ανοίξει ο σύγχρονος, κοινωνικός Καιάδας», τόνισε σε ανακοίνωση της η ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Απεργούν την Κυριακή

Κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για την Κυριακή 25 και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Οι ελεγκτές εξήγγειλαν εικοσιτετράωρη απεργία την Κυριακή 25/09/2011, (00.01-00.00) και την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 28/09/2011, από τις 12.00 έως τις 16.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή