Νίκος Φωτόπουλος : Ο νέος Τσε Γκεβάρα «υπερυψηλής τάσης»

Νίκος Φωτόπουλος : Ο νέος Τσε Γκεβάρα «υπερυψηλής τάσης»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κατάληψη του μηχανογραφικού της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ, έγινε αφορμή να ξανατεθεί, σε εσωκομματικό επίπεδο, στο κυβερνών κόμμα, το θέμα «Φωτόπουλος». «Γιατί τον κρατάμε όταν ο Γιώργος Αδαμίδης (πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος») διαφοροποιήθηκε και δημοσίως και μια σειρά από στελέχη της ΠΑΣΚΕ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην απόφαση του 5μελούς της ΓΕΝΟΠ για κατάληψη», ήταν το ερώτημα που τέθηκε από κορυφαίο στέλεχος του κόμματος σε σύσκεψη αμέσως μετά τη λήξη της κατάληψης.

Ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ που αναδείχθηκε σε πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ εκφράζοντας τότε τους «προεδρικούς» έναντι των «σημιτικών» που συσπείρωνε ο προκάτοχός του κ. Νίκος Πιλαλίδης, έχει προκαλέσει διχασμό στο κυβερνών κόμμα με τη στάση του. O ίδιος αν και έχει εισπράξει το εις βάρος του κλίμα, όχι μόνο δεν δείχνει καμία διάθεση «μαζέματος», αλλά αντιθέτως βγαίνει πιο συγκρουσιακά με διάθεση να προκαλέσει μια συνολική ρήξη με όλους και με όλα, η οποία πηγάζει από τα προσωπικά του κοινωνικο-πολιτικά πιστεύω, τα οποία μπορεί να βρήκαν στέγη στο ΠΑΣΟΚ, έχουν όμως καταβολές στον ακραίο χώρο της Αριστεράς. Στο γραφείο του, όπως μεταφέρουν συναγωνιστές του, εξακολουθεί να έχει τη φωτογραφία του Τρότσκι και του Μαρξ, ενώ πολλοί διακρίνουν και μια διάθεση προσωπικής ανάδειξης σε ένα νέο «Τσε Γκεβάρα». Συμπεριφέρεται σαν «πολιτικός ηγέτης» και όχι σαν συνδικαλιστής, παρατηρούν φίλοι και εχθροί του. Οι προσδοκίες να αποτελέσει η πρόσφατη κατάληψη σημείο εκκίνησης ενός νέου ανατρεπτικού κινήματος, τις οποίες δεν έκρυψε, διαψεύστηκαν. Αναμένει την πρώτη διαταγή της ΔΕΗ για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για να επενδύσει εκ νέου στον ίδιο επαναστατικό στόχο. Το θέμα της διαγραφής από το κυβερνών κόμμα ωστόσο έχει τεθεί. Υπάρχει όμως και μια άλλη μερίδα στελεχών και ισχυρών μάλιστα, που ένιωθε και εξακολουθεί να νιώθει ότι το κόμμα «χρωστάει» στον N. Φωτόπουλο. Ενισχύθηκε εσωκομματικά όταν με τα απερίγραπτα «μπουκαρίσματα» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΗ, κάλυπτε ένα γενικότερο έλλειμμα κοινωνικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή