ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΣΩ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Επίθεση Θ. Ρουσόπουλου στον Γ. Παπανδρέου

Με μια σκληρή προσωπική επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, επέλεξε να επανέλθει στο προσκήνιο ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Θ. Ρουσόπουλος. Σε άρθρο του στην ετήσια επετειακή έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας New Europe, η οποία εκδίδεται στις Βρυξέλλες, ο κ. Ρουσόπουλος κάνει λόγο για ρεσιτάλ πολιτικής ανησυχίας με το οποίο ο κ. Παπανδρέου δυσφήμησε τη χώρα στο εξωτερικό. Επιτίθεται, ωστόσο, και εναντίον της Γερμανίας και της Γαλλίας -ιδιαίτερα εναντίον της πρώτης- λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κατηγορούν τη χώρα μου ότι έπεσε έξω στα οικονομικά της, την ώρα που οι ίδιοι ηγέτες σε κάθε συνάντηση με Ελληνα πρωθυπουργό πίεζαν να αγοράσει η χώρα μου τα δικά τους υπερόπλα, κόστους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ».

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

Προσφυγή Σεραφείμ στο ΣτΕ

Σειρά συνταγματικών διατάξεων παραβιάζονται με την κυβερνητική απόφαση να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δημοσίου ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται οικονομικά. Αυτό υποστηρίζουν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του πολεμικού ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού. Οπως είναι γνωστό, για τη στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα ανασκευαστεί το κεντρικό συνεργείο αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του θα ανέλθει στις 846.000 ευρώ.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στον εισαγγελέα για χρέη

Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 958.000 ευρώ, συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου 42χρονος ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα με την κατηγορία της «μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο» κατ’ εξακολούθηση. Στο μεταξύ, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης συνελήφθη στο Μενίδι 54χρονος εις βάρος του οποίου εκκρεμούν συνολικά 68 καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές. Η συνολική ποινή φυλάκισης ανέρχεται στα 46 χρόνια και η χρηματική ποινή στις 113.000 ευρώ.

ΕΝΑΣ 26ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Συνελήφθη για ένοπλες ληστείες

Ενας 26χρονος Ελληνας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, κατηγορούμενος για δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών στο κέντρο της Πάτρας, η πρώτη στις 25 Νοεμβρίου και η δεύτερη στις 30 Δεκεμβρίου. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, ποσό ύψους 5.950 ευρώ, καθώς και ρούχα που φέρεται να φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ

Εντοπίστηκαν έξι από τους επτά

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου οι 6 από τους 7 αλλοδαπούς, οι οποίοι την Κυριακή κατάφεραν να αποδράσουν από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, όπου κρατούνταν. Πρόκειται για τρεις Ιρανούς, έναν Αφγανό, έναν Πακιστανό και έναν Δομινικανό, ενώ αναζητείται ακόμα ένας Δομινικανός. Οι κρατούμενοι δημιούργησαν τρύπα στην εξωτερική περίφραξη, απ’ όπου απέδρασαν.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Ψύχος σαρώνει τη Β. Ελλάδα

Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται σε περιοχές της Μακεδονίας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Φλώρινα, όπου τα θερμόμετρα έδειξαν χθες το πρωί -14 βαθμούς Κελσίου. Οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας κρύωσαν περισσότερο από όλους στον παλιό και νέο χρόνο. Από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, λόγω βλάβης στον ατμοηλεκτρικό σταθμό, το δίκτυο τηλεθέρμανσης αδυνατούσε να ζεστάνει 11.000 νοικοκυριά της πόλης, με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι εκ περιτροπής ανά δίωρο. Η βλάβη στον ΑΗΣ αποκαταστάθηκε χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή