Ο ενεργός πυρήνας των νέων Ελλήνων

Ο ενεργός πυρήνας των νέων Ελλήνων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατρέχοντας την καθημερινότητα από τη μια άκρη της Ελλάδας ώς την άλλη, διασταυρώνεσαι με ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, να μην τα βλέπουν όλα μαύρα κι άραχλα, να δραστηριοποιούνται υπέρ του γενικού καλού, να συνεισφέρουν οβολό αλληλεγγύης, να «επιχειρούν» κατά κυριολεξία, χωρίς να καταθέτουν τα όπλα.

Ολοι αυτοί δεν συναθροίζονται σε μια μειονότητα που τα τελευταία χρόνια βαφτίσαμε «η άλλη Ελλάδα», αντιδιαστέλλοντάς την με μια χώρα ωχαδερφισμού, εγωκεντρισμού και γενικευμένου βολέματος. Αυτοί οι διπλανοί μας είναι ο ενεργός πυρήνας. Αγωνιούν, αλλά συμπαρίστανται. Πάσχουν και αυτοί, αλλά φτιάχνουν ομάδες υγιούς δράσης, αλλάζουν τον δρόμο τους, τη γειτονιά τους. Αλλοι αφοσιώνονται στο να κάνουν τη ζωή συνανθρώπων τους καλύτερη και άλλοι στέλνουν στα πέρατα της γης δείγματα της διαχρονικής δυνατότητας των Ελλήνων. Οι μικρές ιστορίες που ακολουθούν είναι απλώς ενδεικτικές, που πιστοποιούν την ύπαρξη «καλών ειδήσεων» σε μια χώρα που περιδινίζεται.

Το ξέρατε, για παράδειγμα, ότι στη Λάρισα εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται μια εταιρεία που εξάγει υψηλή τεχνογνωσία στις ΗΠΑ, την οποία επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της περίφημης NASA και που τα καινοτόμα προϊόντα της κέντρισαν το ενδιαφέρον της Γερμανίας, της Ινδίας, του Ισραήλ, της Μπόινγκ; Ρομποτικά συστήματα, αμυντικά συστήματα made iCreece. Ψάχνουμε συνέχεια για το καινούργιο, δεν σταυρώνουμε ποτέ τα χέρια λέει στην «Κ» ο ιθύνων νους της εταιρείας κ. Κώστας Σούκος.

«Μόνο εάν ο κόσμος μπει στο δάσος και περπατήσει θα το αγαπήσει» μας λέει ο κ. Σπ. Ζαφειρόπουλος, συμπυκνώνοντας τη φιλοσοφία δράσης του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, που κέρδισε την υπερκομματική εμπιστοσύνη των κατοίκων της Αμαλιάδας με συνεχείς, ομαδικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και κάνουν τους πολίτες συνεργάτες για το κοινό καλό.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν δύο φοιτητές, ο Αλέξης και ο Φίλιππος, που δημιούργησαν την πρώτη πλατφόρμα περιήγησης στο Facebook για άτομα με προβλήματα όρασης, κερδίζοντας βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Μicrosoft.

Ο λόγος ανήκει σε αυτούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή