Εγγραφα για τις εταιρείες – πλυντήρια

Εγγραφα για τις εταιρείες – πλυντήρια

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και στενούς του συνεργάτες, καθώς νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έχουν προστεθεί από τις έρευνες που προηγήθηκαν των συλλήψεων και επιβαρύνουν το τοπίο της ποινικής ευθύνης για τους περισσότερους εμπλεκομένους.

Τα ευρήματα στο αρχείο του πρώην υπουργού, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, εντοπίστηκαν στα γραφεία του στην οδό Κόμνα Τράκα στα Πατήσια και ενισχύουν το βαρύ κατηγορητήριο, καθώς τον συνδέουν με τις εταιρείες – πλυντήρια του μαύρου πολιτικού χρήματος, σύνδεση που ο ίδιος αρνείται και αποδίδει σε συμπτώσεις και στον παράγοντα της τύχης.

Μεταξύ πολλών εγγράφων, σύμφωνα με πληφορίες, που ανήκουν στο σημαντικό προσωπικό αρχείο του κ. Τσοχατζόπουλου, έχουν εντοπιστεί τιμολόγια και άλλα έγγραφα με την υπογραφή του πρώτου εξαδέλφου κ. Νικ. Ζήγρα στον οποίο οι δικαστικές αρχές αποδίδουν ρόλο «ταμία και διαχειριστή των οικονομικών του κ. Τσοχατζόπουλου».

Με βάση αυτά τα ευρήματα, αλλά και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, ο ανακριτής της υπόθεσης κ. Γαβριήλ Μαλλής αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να καλέσει εκ νέου σε απολογία τον πρώην υπουργό προκειμένου να λάβει απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα για τη ροή του πολιτικού χρήματος και των επενδύσεων σε ακίνητα από τις μίζες εκατομμυρίων που προήλθαν από τα εξοπλιστικά και την προμήθεια των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταχθεί στο ανακριτικό γραφείο για συμπληρωματική απολογία τουλάχιστον μία φορά, ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθούν και συμπληρωματικές απολογίες και άλλων εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων, πρωτίστως, ο κ. Νικ.Ζήγρας, κεντρικό πρόσωπο στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος, αλλά και η λογίστρια του πρώην υπουργού κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Και ενώ η ανακριτική διαδικασία τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς και η άσκηση νέων ποινικών διώξεων δεν μπορεί να αποκλειστεί, οι δικαστικές αρχές αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δώσουν απάντηση στο αίτημα της συζύγου του πρώην υπουργού Βασιλικής Σταμάτη, που έχει ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό για να μπορεί να επιμελείται το ανήλικο παιδί της.

Η Βασιλική Σταμάτη, άλλωστε, είναι η μόνη από τα μέλη της οικογένειας του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες, που έχει υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, ενώ ανάλογο αίτημα αναμένται προσεχώς να υποβληθεί και από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, που επίσης κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή