Αναζητώντας «στα τυφλά» το άλλο σου «επαγγελματικό» μισό

Αναζητώντας «στα τυφλά» το άλλο σου «επαγγελματικό» μισό

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί είναι αυτοί που μεταξύ αστείου και σοβαρού έχουν δοκιμάσει την τύχη τους σε speed dates, προκειμένου να βρουν το άλλο τους «μισό». Η διαδικασία είναι λίγο-πολύ γνωστή: άνδρες και γυναίκες βρίσκονται σε έναν χώρο όπου συνομιλούν εναλλάξ με όλους για λίγα λεπτά, τα οποία αρκούν κατά τα φαινόμενα για να αντιληφθούν, αν ο συνομιλητής τους ενδιαφέρει ή όχι. Ανάγκη εξεύρεσης του άλλου «επαγγελματικού» μισού έχουν πολλοί νέοι που θέλουν να ξεκινήσουν μια δική τους εταιρεία, αλλά το φορτίο είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσουν μόνοι. Δεδομένων του αρτηριοσκληρωτικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και της βαθιάς οικονομικής ύφεσης αναζητούν άλλοτε συμβουλές, άλλοτε συνεταίρο ή κεφάλαιο. «Διαπιστώναμε καθημερινά την αναγκαιότητα δικτύωσης και συνεργασίας ιδιαίτερα μεταξύ των νέων επιχειρηματιών», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Κώστας Οργανόπουλος, που μαζί με τον Μάνο Κουφάκη αποτελούν τους ιθύνοντες νόες του blog «meet in 5΄» που προωθεί την επικοινωνία ανθρώπων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Ο ιστότοπος, που αποτελεί τη διαδικτυακή βάση για τα meetings, λειτουργεί ήδη από τον Φεβρουάριο. «Εχουμε 400 με 500 επισκέψεις ημερησίως» επισημαίνει ο κ. Οργανόπουλος. Πολλοί εξ αυτών συμπλήρωσαν τη φόρμα συμμετοχής και αποτέλεσαν τον πυρήνα της πρώτης συνάντησης, που έγινε με μεγάλη επιτυχία στις αρχές Ιουνίου. «Εστιάζουμε προς το παρόν σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του Διαδικτύου, του web design, του προγραμματισμού, των social media και της διαφήμισης και φιλοδοξούμε να τους φέρουμε σε επαφή μεταξύ τους και με υποψήφιους επενδυτές», περιγράφει ο κ. Οργανόπουλος ως σύγχρονος προξενητής.

Τον κλάδο αυτόν άλλωστε γνωρίζουν καλά οι δύο διοργανωτές, αφού διατηρούν δύο sites, το coinmad, μια μικρογραφία του ebay, που συνυπάρχουν 630 καταστήματα, και το sonicagerecords, ένα online δισκοπωλείο, ενώ εσχάτως έχουν δημιουργήσει μια εφαρμογή για i-phones και smartphones. «Εχουμε την εμπειρία για να δώσουμε μερικές πρώτες συμβουλές», επισημαίνει ο κ. Οργανόπουλος.

Το απόγευμα, λοιπόν, της Παρασκευής 1ης Ιουνίου συναντήθηκαν στον ίδιο χώρο 14 φερέλπιδες επαγγελματίες και πραγματοποίησαν 13 ραντεβού των πέντε λεπτών. «Είμαστε αυστηροί ως προς τον χρόνο», υπογραμμίζει ο κ. Οργανόπουλος «το διάστημα αυτό είναι αρκετό για να δώσει κάποιος πληροφορίες τόσο για την επιχειρηματική του ιδέα όσο και για τις δικές του δεξιότητες». Και βέβαια, δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση χρόνου, ώστε να μιλήσουν όλοι με όλους, να έχουν ίσες πιθανότητες το «φλερτ» να προχωρήσει σε… «σχέση». «Είναι σημαντικό επίσης να μην προέλθει κούραση ή ανία» προσθέτει ο κ. Οργανόπουλος «γι’ αυτό θέλουμε οι συναντήσεις μας να είναι ολιγομελείς, να διατηρείται το παρεΐστικο κλίμα, που κάνει τους συμμετέχοντες να νιώθουν άνετα και να ανοίγουν τα «χαρτιά» τους χωρίς να νιώθουν το στρες των επίσημων επαγγελματικών συναντήσεων». Το επόμενο ραντεβού θα λάβει χώρα στις αρχές Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες meetin5. blogspot. gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή