Επεισοδιακή σύλληψη του δημάρχου Ηλιούπολης

Επεισοδιακή σύλληψη του δημάρχου Ηλιούπολης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιδικία μεταξύ δήμου και ιδιώτη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδου (ιδιωτικό ή δημόσιο) είχε ως συνέπεια τη σύλληψη του δημάρχου. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την Τρίτη στον Δήμο Ηλιούπολης. Στις 11 π.μ. ο δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος μαζί με συνεργείο του δήμου μετέβη στο επίμαχο οικόπεδο προκειμένου να το περιφράξει, καθώς σχεδιάζει τη δημιουργία παιδικής χαράς στον χώρο. «Η εν λόγω οικογένεια διεκδικεί εδώ και δέκα περίπου χρόνια τον χώρο» εξηγεί στην «Κ» ο δήμαρχος. Η ελληνική, όμως, δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ήδη. «Με δύο αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου και του εισαγγελέα ο χώρος αυτός έχει κατοχυρωθεί υπέρ του ελληνικού Δημοσίου». Οι ενάγοντες άσκησαν έφεση, η οποία απορρίφθηκε δύο φορές. «Επιπλέον, με την υπ’ αριθμόν 34/8.1.2008 απόφαση της κτηματικής υπηρεσίας Αθηνών το επί της οδού Λέσβου 28 οικόπεδο – δημόσιο κτήμα είναι καταγεγραμμένο στο κράτος με αριθμό ΑΒΚ 2570» προσθέτει ο δήμαρχος. Παρά τα παραπάνω νομικά εχέγγυα, ο κ. Βαλασόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Κ. Σεφτελή συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Επισημαίνεται ότι τα πλημμελήματα των δημάρχων, που διαπράττονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δεν εκδικάζονται με αυτόφωρη διαδικασία, αλλά παραπέμπονται σε τακτική δικάσιμο (άρθρο 235 του Ν.3852). «Μας ζητήθηκαν μέχρι και δακτυλικά αποτυπώματα για την ταυτοποίησή μας», δηλώνει ενοχλημένος ο δήμαρχος. Οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι εντέλει στις 12 μ. την ίδια ημέρα με εντολή εισαγγελέα.

Συμπαράσταση

Εξω από το Αστυνομικό Τμήμα είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου, είκοσι περίπου δήμαρχοι άλλων περιοχών και πολιτικοί όλων των κομμάτων, όπως ο Γ. Σγουρός, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Π. Λαφαζάνης κ.ά. εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. «Αυτή η κίνηση απαξιώνει τον θεσμό του δημάρχου» υπογραμμίζει ο κ. Κ. Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) «ο κ. Βαλασόπουλος δεν διεκδίκησε την έκταση για προσωπική του χρήση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή