«Να καταθέσουν τα μέλη ΚΥΣΕΑ τα έτη 1998-99»

«Να καταθέσουν τα μέλη ΚΥΣΕΑ τα έτη 1998-99»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις ασκεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος για να κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, καθώς και οι τότε αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Με επείγουσα αίτηση προς τον ανακριτή, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζητούν ειδικότερα να εξεταστούν τα μέλη του οργάνου εκείνη την περίοδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται -εκτός του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη- ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η εξέταση των προσώπων αυτών κρίνεται απαραίτητη, «αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για προμήθεια των 4 υποβρυχίων 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνηγόρων του κ. Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, «η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης». Σημειώνεται ότι αίτημα για την εξέταση μελών του ΚΥΣΕΑ και άλλων αξιωματούχων του ΥΠΕΘΑ έχει ήδη υποβληθεί άλλες τρεις φορές.

Πρόθυμος να μιλήσει

Την ίδια στιγμή, πρόθυμος να μιλήσει εμφανίζεται ο πρώτος ξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, κ. Ν. Ζήγρας, διαχειριστής των ποσών που διακινούνταν μέσω υπεράκτιων εταιρειών και προφυλακισμένος από τον Απρίλιο.

Ηταν ο μόνος από τους κατηγορουμένους που αρνήθηκε να απολογηθεί, δηλώνοντας ότι «δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να δώσει εξηγήσεις, καθώς ήταν πολύ περιορισμένος ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί», όπως είχε πει, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του. Τρεις μήνες μετά και με πολλά προβλήματα υγείας, φέρεται αποφασισμένος να λύσει τη σιωπή του.

Επίσης, χθες κατατέθηκε για δεύτερη φορά από τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη αίτηση αποφυλάκισής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή