Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πέρασε στην αντεπίθεση

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πέρασε στην αντεπίθεση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε από εκπροσώπους φορέων της πόλης, οι οποίοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επέρριψαν στον δήμο αλλά και προσωπικά στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη πλήθος ευθυνών για συγκεκριμένα προβλήματα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη δεν παρέστη εκπρόσωπος του δήμου, μια «ευκαιρία» ίσως για τους παρευρισκομένους να στραφούν κατά του δήμου, τον οποίο κατηγόρησαν για την άσχημη εικόνα της πόλης ενώ μίλησαν για «θλιβερή κατάντια», φτώχεια κι απομόνωση. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε κατάλογος των 11 σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι καταλήψεις των πεζοδρομίων, η οδοποιία, το παρεμπόριο κ.ά.

Η διοίκηση του δήμου απάντησε με σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζοντας τη σύσκεψη των φορέων της πόλης «μια ακόμη σύσκεψη που αναλώθηκε σε διαπιστωτικές πομφόλυγες» για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης δίχως να καταλήξει σε χειροπιαστές λύσεις. «Πέρα από τη βολική διαπίστωση ότι για όλα φταίει ο δήμος, ουδέν άλλο. Ουδέν για την παρανομία που καταστρέφει την εικόνα της πόλης, ουδέν για τις πιέσεις που ασκούνται στον δήμο από τα ίδια πρόσωπα που ενσαρκώνουν τους συγκεκριμένους φορείς προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια…», σημειώνει η διοίκηση Μπουτάρη.

«Οι αφορισμοί, προερχόμενοι από τα ίδια πρόσωπα που ευθύνονται σε βάθος χρόνου για την αδράνεια και την ανομία οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή εικόνα, αγγίζουν τα όρια της θρασύτητας και προκαλούν τη μνήμη των Θεσσαλονικέων. Τα ίδια πρόσωπα που σε περιόδους παχειών αγελάδων εισηγούνταν και ψήφιζαν αλόγιστα τις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών δεν αναρωτήθηκαν ποτέ πώς κατέληξε η Θεσσαλονίκη να έχει την ακριβότερη αποκομιδή σκουπιδιών με τα πιο απαρχαιωμένα μέσα σε όλη την Ελλάδα. Τα ίδια πρόσωπα που κατείχαν τις ίδιες αναπαυτικές θέσεις και είχαν αφήσει την πόλη στον αυτόματο πιλότο, δίχως σχέδιο και δίχως όραμα, τολμούν σήμερα να ασκούν κριτική γιατί, ύστερα από 18 μήνες που ασκείται η διοίκηση από άλλους, δεν είναι όλα τέλεια», αναφέρει η απάντηση του δήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή