ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Ισως γίνει η αρχή ενός νέου γύρου συνομιλιών για το όνομα

Ως αξιολόγηση της πορείας των εδώ και αρκετό καιρό στάσιμων διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ενδεχομένως ως έναυσμα ενός νέου γύρου πρωτοβουλιών του ειδικού μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, για αναζωπύρωση της διαδικασίας, αναμένεται να λειτουργήσει η επίσκεψη του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στα Σκόπια, στις 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο περιοδείας στα δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ από τον Μάθιου Νίμιτς. Ηδη η σκοπιανή ηγεσία έχει καταστήσει σαφές ότι θα θελήσει να αξιοποιήσει την επίσκεψη του γ.γ. του ΟΗΕ προκειμένου να του γνωστοποιήσει τις θέσεις της για τη διαπραγμάτευση και το πώς βλέπει την εξέλιξή της. Η Αθήνα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, ζήτησε από τον κ. Νίμιτς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ελληνα διαπραγματευτή, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, ώστε η Αθήνα να ενημερώσει για τις θέσεις της και να ενημερωθεί εάν υπάρχει διαφοροποίηση στις θέσεις των Σκοπίων. Εφόσον το πρόγραμμα οριστικοποιηθεί, ο κ. Νίμιτς αναμένεται στη συμπρωτεύουσα στις 27 Ιουλίου.

ΖΗΤΑΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Η Βίκυ Σταμάτη επιμένει

Επανέρχεται στο αίτημά της να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η Βίκυ Σταμάτη, αυτή τη φορά προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ο ανακριτής που χειρίζεται στην υπόθεση έχει ήδη απορρίψει ανάλογο αίτημα της κ. Σταμάτη, η οποία εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα για να πείσει ότι έχει, όπως αναφέρει, επιβαρυνθεί η ψυχική αλλά και η σωματική της υγεία από τον εγκλεισμό της. Η απεργία πείνας και κυρίως η έλλειψη του ανήλικου παιδιού της επιδρούν αρνητικά στην κατάστασή της, υποστηρίζει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αύριο η συζήτηση

Την ανάκληση της προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε ύστερα από αίτηση της εταιρείας EWORX ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E. και αναστέλλει προσωρινά τις ατομικές διώξεις (αναγκαστική εκτέλεση, λήψη ασφαλιστικών μέτρων) ζητούν με προσφυγή τους οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας». Με την προσφυγή, που συζητείται αύριο, ζητείται επίσης να απαγορευθεί κάθε πραγματική και νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Τεγόπουλος.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Προσφυγή των φαρμακοποιών

Η πρώτη προσφυγή κατά απόφασης της υπηρεσιακής κυβέρνησης του κ. Παν. Πικραμμένου κατατέθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Φρ. Φραγκούλη, με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις, υποστηρίζεται ότι επιχειρείται η ίδρυση σειράς νέων υποκαταστημάτων στρατιωτικών φαρμακείων σε μεγάλες πόλεις, όπως και η διεύρυνση των προσώπων που μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα από τα στρατιωτικά φαρμακεία.

ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΡΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Υπενθύμιση προς ποδηλάτες

Την προσοχή των ποδηλατών εφιστά η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), επικαλούμενη προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα κατά την επιβίβαση και αποβίβαση ποδηλατών στους συρμούς του μετρό. Η ΣΤΑΣΥ υπενθυμίζει στους ποδηλάτες ότι τις ώρες αιχμής (7 π.μ.- 5 μ.μ.) θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα την υποχρέωσή τους να μην εισέρχονται περισσότερα από δύο ποδήλατα σε κάθε συρμό, να επιβιβάζονται μόνο στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού και να εισέρχονται μόνο από την τελευταία πόρτα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζει η εταιρεία ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες, αλλά μόνο τις σταθερές.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Εξαιρετικές επιδόσεις Ελλήνων

Ελληνικό «χρώμα» είχε φέτος η 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας, που έγινε στη Σιγκαπούρη. Η ελληνική αποστολή, που αποτελούνταν από τέσσερις μαθητές Λυκείου (Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης, Ευφροσύνη Κορωναίου, Αγάπη Ρουσάκη, Ειρήνη Κωνσταντινίδου), σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και η Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο. Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια που η Ελλάδα, χώρα που συμμετέχει από το 2005 στην Ολυμπιάδα, βραβεύεται.

ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Ληστεία σε τράπεζα

Ληστεία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε υποκατάστημα τραπέζης στις Σπέτσες. Οι δράστες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, εισέβαλαν στην τράπεζα και αφού αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, πήραν ομήρους δύο γυναίκες, υπαλλήλους της τράπεζας, μέχρι να επιβιβαστούν σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και διέφυγαν. Αργότερα εντοπίστηκε ένα καμένο σκάφος κοντά στο Πόρτο Χέλι, ενδεχομένως εκείνο που είχαν χρησιμοποιήσει οι ληστές.

ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ανακάλυψαν χασισοφυτείες

Οκτώ φυτείες με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί στην περιοχή της Ρεντίνας, στους Σοφάδες Καρδίτσας. Κάλυπτε έκταση 16 στρεμμάτων σε ύψος 900 μέτρων. Συνελήφθη ένα άτομο, ενώ αναζητούνται 4 Ελληνες και 2 Αλβανοί. Στην επιχείρηση μετείχαν 75 αστυνομικοί καθώς και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή