ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

Διετάχθη χθες έρευνα για τον συναγερμό στον Κορυδαλλό

Παρενέργειες στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκάλεσε χθεσινή αποκάλυψη της «Κ», σύμφωνα με την οποία το σύστημα συναγερμού των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες εκτός λειτουργίας. Χθες, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Μαρίνος Σκανδάμης ζήτησε από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου τη διενέργεια ελέγχου σχετικά με τη βλάβη στη λειτουργία του συστήματος συναγερμού. Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας, θα εξεταστούν οι λόγοι μη λειτουργίας του συναγερμού, η τυχόν ύπαρξη υπηρεσιακών ευθυνών καθώς και θα διαπιστωθεί αν είχε ενημερωθεί σχετικά η διεύθυνση του καταστήματος.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ

Ξεριζώνουν ινδική κάνναβη

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα χθες η επιχείρηση της αστυνομίας στους Σοφάδες Καρδίτσας για την καταστροφή μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης. Οι συνολικά 8 φυτείες βρίσκονται σε υψόμετρο 900 και καλύπτουν έκταση 16 στρεμμάτων. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο δεν υπάρχουν δρόμοι και τα χασισόδεντρα που ξεριζώνονται απομακρύνονται με μουλάρια. Ο αριθμός των δενδρυλλίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 4.000. Εχει συλληφθεί ένα άτομο ενώ αναζητούνται άλλα έξι, τέσσερις Ελληνες και δύο Αλβανοί.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ

Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού

Εκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε εταιρεία στη Ν. Φιλοθέη σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα. Αγνωστοι τοποθέτησαν 13 γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό στην είσοδο εταιρείας εμπορίας οπτικοακουστικών μέσων επί της οδού Ευσταθίου 18. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της εταιρείας και ένα σταθμευμένο Ι.Χ.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Καταδίκη της Ελλάδας

Την παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση καταλόγισε στην Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή μετανάστη από την Αλβανία, που απελάθηκε επειδή δεν ανανέωσε εγκαίρως την άδεια παραμονής του, καθώς νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο. Συνελήφθη από τις Αρχές και στη συνέχεια απελάθηκε στην Αλβανία. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε την καταβολή από το ελληνικό κράτος στον προσφεύγοντα 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 1.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ ΕΥ. ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

Επισκέφθηκε το Πράσινο Ταμείο

Τα γραφεία του Πράσινου Ταμείου επισκέφθηκε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτος για μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο και τις δραστηριότητες του οργανισμού. Στο Πράσινο Ταμείο έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει ανακοινωθεί η κατάληξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και η ένταξη 113 έργων, για 85 δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 25,6 εκατ. ευρώ. Τα έργα θα προαγάγουν τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των πόλεων, την περιβαλλοντική βελτίωση και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό.

ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Αγορά μαρσίπων για παιδιά

Στην αγορά μαρσίπων και μικρών καθισμάτων πλάτης, ώστε οι συνοδοί παιδιών να χρησιμοποιούν τον ειδικό ανελκυστήρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, προέβη η Α΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων έπειτα από σχετική σύσταση του Συνηγόρου του Πολίτη. Η ανεξάρτητη αρχή δέχθηκε καταγγελία από μητέρα με βρέφος σε καροτσάκι και δύο ακόμη παιδιά, που ήθελε να επισκεφθεί την Ακρόπολη. Οπως κατήγγειλε, της υπεδείχθη να αφήσει για φύλαξη το καρότσι και να κρατήσει στην αγκαλιά το βρέφος. Επιπλέον δεν της παρασχέθηκε η δυνατότητα χρήσης του ειδικού ανελκυστήρα και της καθορισμένης διαδρομής για ανθρώπους με αναπηρία, με το αιτιολογικό ότι το βρεφικό καροτσάκι εξαιρείται της χρήσης, διότι μπορεί να προκαλέσει φθορές στις αρχαιότητες.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ 12 ΣΕ ΔΙΚΗ

Κατηγορούνται για εκβιασμούς

Σε δίκη παραπέμπονται οι 12 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβίασης επιχειρηματιών, υπόθεση που συγκλόνισε πριν από αρκετούς μήνες τη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος καθώς και η σύζυγός του. Σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε επεκταθεί και στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή