ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΜΕΡΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Οι μισοί υπουργοί τη Δευτέρα στη Βουλή

Το μισό υπουργικό συμβούλιο καλείται να προσέλθει την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβερνητικής πολιτικής. Το ενδιαφέρον, όπως ήταν αναμενόμενο, εστιάζεται στις ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να εστιάσουν στην καρδιά των θεμάτων της οικονομικής πολιτικής. Οι Π. Κουρουμπλής και Γ. Σταθάκης θέτουν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης το ζήτημα της απαλλαγής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το έκτακτο ειδικό τέλος πρώτης κατοικίας, καθώς και εκείνο των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Γ. Στουρνάρας καλείται, επίσης, και από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου να απαντήσει σχετικά με τη δυνατότητα ρύθμισης για καταβολή με μηνιαίες δόσεις του οφειλόμενου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) 2011. Από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες», ο κ. Κων. Μαρκόπουλος και η κ. Ραχήλ Μακρή καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τα νοσοκομεία και τη ΔΕΗ. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επέλεξαν να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τους καταυλισμούς Ρομά και τη νοσηλεία αλλοδαπών στα νοσοκομεία.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα

Διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, ύψους 600 ευρώ, έγινε σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη. Η διοίκηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, γιατί είχε λάβει επιβεβαίωση ότι θα εξαιρεθεί ως κοινωφελές ίδρυμα από το οικονομικό μέτρο. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε. Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω κτίσματος, που ήταν δηλωμένο σε όνομα ιδιώτη. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε σειρά οικονομικών προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Ασύλου και των 235 τροφίμων ασθενών, που στην πλειονότητά τους είναι κατάκοιτοι. Τα υψηλά χρέη του ΕΟΠΠΥ του 1.500.000 ευρώ, του ΟΓΑ (810.000) και του ΙΚΑ (342.000) έχουν ως συνέπεια τη διακοπή τροφοδοσίας σε κρέας, ψάρι και κοτόπουλο, την έλλειψη πολλών φαρμάκων και την αδυναμία του Ασύλου να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους από τον Φεβρουάριο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Αθήνα – Καλαμάτα σε 2,5 ώρες

Σε περίπου 2,5 ώρες καλύπτεται πλέον η απόσταση Αθήνα – Καλαμάτα μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος «Ανισόπεδος Κόμβος Κυπαρισσίας – Ανισόπεδος Κόμβος Εισόδου Καλαμάτας», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών. Το συγκεκριμένο κομμάτι, μήκους 22 χλμ., παραδίδεται στην κυκλοφορία την ερχόμενη Δευτέρα. Κατά το υπουργείο Υποδομών, «μειώνεται ο χρόνος μετακίνησης, από μισή ώρα σε λιγότερο από 10 λεπτά και βελτιώνεται η οδική ασφάλεια, συμβάλλοντας στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων». Η κατασκευή του τμήματος Αλλαγή – Θουρία ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους κόμβους: Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΥΦΛΩΣΗΣ

Χειρουργήθηκε ο Σάββας Ξηρός

Σε επέμβαση στα μάτια, όπως είχε προγραμματιστεί, υποβλήθηκε χθες ο Σάββας Ξηρός στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ο κατάδικος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» αντιμετωπίζει πρόβλημα τύφλωσης και στα δύο του μάτια και μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε μια εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει μέρος της όρασής του.

ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΑ ΡΩΣΙΔΑ

Ηταν νεκρός μία εβδομάδα

Νεκρός για διάστημα μιας εβδομάδας ήταν ο 81χρονος που εντοπίστηκε χθες τα μεσάνυχτα δολοφονημένος στο διαμέρισμα όπου διέμενε στον Αγ. Παντελεήμονα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το πτώμα του ηλικιωμένου ήταν σε προχωρημένη σήψη και εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή. Οι υποψίες των αστυνομικών επικεντρώνονται σε 48χρονη Ρωσίδα η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, διέμενε στο διαμέρισμα του ηλικιωμένου τους τελευταίους δύο μήνες. Εξαφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα, σε χρόνο που συμπίπτει με τη δολοφονία του ηλικιωμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή