Ο διευθυντής έκλεβε βενζίνη

Ο διευθυντής έκλεβε βενζίνη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αμαρουσίου από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Κατηγορείται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, για ψευδή βεβαίωση-νόθευση και για παράβαση καθήκοντος, καθώς εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο έβαζε βενζίνη στη μοτοσικλέτα του και χρέωνε τα αντίστοιχα ποσά σε ακινητοποιημένη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα του δήμου.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, ως αρμόδιος για την ενυπόγραφη έγκριση – έκδοση προμήθειας καυσίμου, βεβαίωνε με πρόθεση αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου, η οποία ωστόσο είχε χαλάσει, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.

Χθες το μεσημέρι, για μία ακόμα φορά εφοδίαζε την ιδιωτική του μοτοσικλέτα από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του δήμου, την ώρα που συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του δήμου για την υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου, στην οποία αναγράφονταν τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά. Επίσης κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η μοτοσικλέτα του, ως μέσο διάπραξης του αδικήματος. Οπως προέκυψε από αυτοψία, η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα είναι εκτός λειτουργίας και βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του δήμου, τουλάχιστον τρία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή