Προς απόλυση ο παιδεραστής πρωτοδίκης

Προς απόλυση ο παιδεραστής πρωτοδίκης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραπέμφθηκε για οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα με ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, ο παιδεραστής δικαστής που ξεπερνώντας την πιο νοσηρή φαντασία, κακοποιούσε τον πεντάχρονο γιο του. Με την απειλή ότι θα τον τιμωρήσει, ότι δεν θα του πάρει παγωτό ή θα τον αφήσει νηστικό, ο δικαστής που είχε δώσει όρκο να υπηρετεί τους νόμους και το δίκαιο, υποχρέωνε το μικρό του παιδί να δέχεται τις ασελγείς πράξεις του.

Ο δικαστής ήδη, εκτίει στη φυλακή της Χαλκίδας, ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια, ενώ πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών. Ας σημειωθεί ότι μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Φεβρουάριο, ασκούσε κανονικά τα καθήκοντά του στο διοικητικό δικαστήριο που υπηρετούσε. Ο υπουργός απέστειλε σχετικό ερώτημα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα. Οταν το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε (με την υπ’ αριθμ. 931/2012 απόφασή του) την αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρωτοδίκης σε βάρος της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης, ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε από την Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου να λάβει απόφαση για την οριστική ή μη απόλυσή του.

Ενα ακόμη ερώτημα διαβίβασε ο υπουργός στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί εάν θα απολύσει ή όχι από το δικαστικό σώμα έναν ακόμη διοικητικό δικαστή. Ο εν λόγω πρωτοδίκης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής δύο δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) από αδιαφορία. Ειδικότερα, τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του 2004 την κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2005 και τη δήλωση του 2005 την κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή