Η παραγγελία της κ. Ράικου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταλυτική υπήρξε για το άνοιγμα του εργοστασίου της Χαλυβουργίας, η παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας που κινήθηκε αποφασιστικά για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, που από καιρό είχαν κρίνει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων.

Το εργοστάσιο που παρέμενε κλειστό για περίπου εννέα μήνες, άνοιξε χθες, μετά προσωπική εντολή για παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένης Ράικου, που παρήγγειλε στην αστυνομία να εφαρμόσει το αυτόφωρο, δηλαδή συλλήψεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να μπουν για να εργαστούν.

Εναυσμα για την εισαγγελική παρέμβαση, δόθηκε από αναφορά που κατέθεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κ. Ράικου, εκπρόσωποι 100 εργαζομένων, που από μήνες επιχειρούσαν να εργαστούν, αλλά παρεμποδίζονταν είτε από απεργούς, που αποτελούσαν τη μειοψηφία των απασχολουμένων, είτε από μέλη συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, όπως το ΠΑΜΕ, που απέκλειαν τις εισόδους και προπηλάκιζαν όσους ήθελαν να εργαστούν. Στην αναφορά τους, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν βιαιοπραγίες σε βάρος τους, ύβρεις και προπηλακισμούς και επικαλούντο την έκδοση δικαστικής απόφασης που είχε κηρύξει παράνομη την απεργία στη Χαλυβουργία, αλλά δεν εφαρμοζόταν. Αλλωστε και εκπρόσωποι της εργοδοσίας στη Χαλυβουργία, είχαν καταθέσει προ μηνός μήνυση κατά όσων δεν επέτρεπαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν και παρεμπόδιζαν την εφαρμογή στην πράξη της δικαστικής απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή