Στον αέρα η φύλαξη αεροδρομίων

Στον αέρα η φύλαξη αεροδρομίων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς φύλαξη κινδυνεύουν να μείνουν, εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, έξι μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καλύψει εγκαίρως τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την εταιρεία που έχει αναλάβει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε θέματα ελέγχου στους συγκεκριμένους αερολιμένες.

Η εταιρεία φύλαξης έπρεπε να είχε εισπράξει την αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρείχε το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου στις αρχές Ιουλίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα το Δημόσιο να οφείλει αυτή τη στιγμή στην εταιρεία ποσό που ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αποδίδουν την καθυστέρηση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και σε γραφειοκρατικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να παρέχονται επιπλέον διευκρινίσεις. Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι η καταβολή των οφειλομένων θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Ενδεικτικό πάντως της αδυναμίας του Δημοσίου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του είναι το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι το επόμενο δίμηνο, οπότε και θα πρέπει να καταβληθεί η αμοιβή των μηνών Ιουλίου Αυγούστου, η εταιρεία δεν θα έρθει εκ νέου αντιμέτωπη με τα γραφειοκρατικά αυτά προβλήματα που οδήγησαν στην καθυστέρηση της πληρωμής της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία φύλαξης ανέλαβε, κατόπιν διαγωνισμού, την παροχή υπηρεσιών διεξαγωγής ελέγχου ασφαλείας αποσκευών, επιβατών, χειραποσκευών, φορτίου, ταχυδρομείου καθώς και τον έλεγχο πρόσβασης προσώπων ή οχημάτων όπως και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων στα αεροδρόμια «Μακεδονία» (Θεσσαλονίκη), «Ν. Καζαντζάκης» (Ηράκλειο), «Καποδίστριας» (Κέρκυρα), «Δασκαλογιάννης» (Χανιά), «Διαγόρας» (Ρόδος) και «Ιπποκράτης» (Κως).

Η διάρκεια της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου ήταν τριετής, με έναρξη την 25η Μαΐου 2011 και λήξη την 24η Μαΐου 2014, ενώ περιλαμβάνει δυνατότητα παράτασης ενός έτους. Η «Κ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία φύλαξης, η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα από την εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή