Τρόφιμοι διακινούσαν ναρκωτικά

Τρόφιμοι διακινούσαν ναρκωτικά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από τις φυλακές συντόνιζαν τη διακίνηση ναρκωτικών τρόφιμοι των σωφρονιστικών καταστημάτων σε Τρίκαλα, Δομοκό, Πάτρα, Αλικαρνασσό και αλλού. Χρησιμοποιούσαν σύγχρονα κινητά και επικοινωνούσαν με τους συνεργούς τους μέσω Διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του Facebook. Οι αποκαλύψεις έγιναν με αφορμή αστυνομική έρευνα στις φυλακές Τρικάλων, όπου στο κυλικείο και σε κοινή θέα αστυνομικοί εντόπισαν, ύστερα από έφοδο την Κυριακή, γλάστρα με χασίς!

Τον Μάιο του 2011 η Αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά πληροφορία για σωφρονιστικό υπάλληλο στα Τρίκαλα που εισήγαγε ναρκωτικά στη φυλακή. Δεκατέσσερις μήνες μετά, αποκαλύπτεται η δράση κυκλώματος 61 ατόμων που δρούσε μέσα κι έξω από τη φυλακή. Στην υπόθεση πήραν μέρος, εκτός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Β. Ελλάδος. Με βάση τη δικογραφία, κεντρικός ρόλος αποδίδεται στον 43χρονο σωφρονιστικό Α.Π., ο οποίος φέρεται να εισέπραττε 500 με 600 ευρώ κάθε φορά που εισήγαγε ναρκωτικά στη φυλακή. Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και στην κατοχή του εκτός από ναρκωτικά βρέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων, με ποσά που κυμαίνονται στις 9.000 – 10.000 ευρώ. Δεχόταν «παραγγελίες» από τους κρατουμένους και εκτός από ναρκωτικά φέρεται να εισήγαγε στη φυλακή και κινητά τηλέφωνα. Τον έλεγχο μέρους της διακίνησης μεταξύ των κρατουμένων φέρεται να είχε ο 37χρονος Χ.Β. που εκτίει ποινή για κλοπές και ληστείες. Το τελευταίο διάστημα είχε μεταχθεί στις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ηγείτο ομάδας στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 25 τρόφιμοι της φυλακής. Παρόμοιο ρόλο αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. και σε Αλβανό κρατούμενο των φυλακών Τρικάλων. Και αυτός προμηθευόταν από τον 43χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο ναρκωτικά, τα οποία διακινούσε στη φυλακή μέσω «δικτύου» 30 και πλέον εγκλείστων της φυλακής.

Ο εν λόγω Αλβανός προέκυψε ότι είχε υπογράψει «συμβόλαιο θανάτου» για ομοενθή του που επίσης κρατείτο στις φυλακές Τρικάλων. Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα ανθρωποκτονίας στις 13 Ιανουαρίου του 2012. Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει το συμβάν σε μεταξύ τους διαφορές που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι ορισμένοι από τους κρατουμένους που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση συντόνιζαν τη διακίνηση ναρκωτικών και εκτός φυλακής. Πιθανολογείται ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες επαφές τους με άτομα εκτός φυλακής και αντικείμενο την εμπορία απαγορευμένων ουσιών. Ορισμένοι έχουν μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού, Πάτρας, Αλικαρνασσού, Χίου και Αυλώνα, όπου συνέχισαν τη δραστηριότητά τους. Αναμεμειγμένη στην υπόθεση φέρεται και κοινωνιολόγος, που εργαζόταν ως δασκάλα στο σχολείο της φυλακής. Κατηγορείται ότι και αυτή εισήγαγε στη φυλακή ναρκωτικά για τρόφιμο, με τον οποίο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να διατηρεί δεσμό. Συνολικά συνελήφθησαν 29 άτομα, ενώ οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν για την υπόθεση αφορούν συνολικά 67 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή