Νεκροί δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε τροχαίο

Νεκροί δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε τροχαίο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε θέματα ασφαλούς οδήγησης καταγγέλλουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τον τραγικό θάνατο σε τροχαίο δύο ειδικών φρουρών της ομάδας, χθες τα ξημερώματα.

Οι δύο ένστολοι, το πιθανότερο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, έχασαν τον έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσαν στις προστατευτικές μεταλλικές μπαριέρες στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου. Ο ένας εκ των δύο σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο δεύτερος εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα. Πρόκειται για τους Νίκο Πιτερό, 31 ετών, και Θανάση Τριμπόνια, 28 ετών. Κατάγονταν και οι δύο από το Αργος, όπου πρόκειται σήμερα να κηδευτούν. Το θέμα των αλλεπάλληλων τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. είχε επισημάνει σε επιστολή του προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στις 18/5, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών. «Η καθημερινότητα αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ένα πολύ τρωτό σημείο της λειτουργίας της ΔΙ.ΑΣ., τα τροχαία ατυχήματα και τις δεκάδες των συναδέλφων που τραυματίζονται σε καθημερινή βάση», ανέφερε η σχετική επιστολή. Σε άλλο σημείο, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών έγραφε: «Επρεπε χθες να είχε οργανωθεί η σωτήρια εκπαίδευση ασφαλούς υπηρεσιακής οδήγησης των συναδέλφων, αφού σήμερα αυξάνεται η τραγική λίστα των τραυματιών και αύριο απαθείς αναμένουμε το νέο θύμα».

Της επιστολής είχε προηγηθεί (2 Μαΐου 2012) ο σοβαρός τραυματισμός, σε τροχαίο, δύο αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. στη διάρκεια καταδίωξης στην οδό Π. Ράλλη, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο, την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε (17 Ιουνίου) 30χρονος αστυνομικός της ομάδας, έπειτα από σύγκρουση με Ι.Χ. που οδηγούσε Αθίγγανος, στο Ζεφύρι. Για το χθεσινό δυστύχημα φέρεται να ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούνταν οι δύο ειδικοί φρουροί. Επέστρεφαν στη βάση τους μετά τη λήξη της βάρδιας που είχαν εκτελέσει στο Π. Φάληρο. Η μηχανή στην οποία επέβαιναν ήταν καινούργια και άρα δεν υφίσταται ζήτημα κακής συντήρησης. Την εκδοχή της υπερβολικής ταχύτητας εξάλλου φέρονται να επιβεβαίωσαν και άλλοι δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσαν τους δύο άτυχους ειδικούς φρουρούς και ήταν αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή