ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκολύνσεις σε τουρίστες

Τη δυνατότητα παροχής εκπτώσεων για τις μετακινήσεις των τουριστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Οι παροχές διευκολύνσεων και εκπτώσεων για τους τουρίστες εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο δήμος, τα οποία αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις κ.λπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.ά. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, αυτές θα γίνουν.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τον κ. Χατζηδάκη ότι προκηρύσσονται έργα 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για έργα συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων: «Θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τη ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα κοινωνικά θέματα, όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη έχουμε κάνει», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι δυνατότητες διεύρυνσης της συμμετοχής του δήμου στα προγράμματα του ταμείου Jessica (ευρωπαϊκή στήριξη για την ανάπτυξη των αστικών περιοχών), καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο των διαρθρωτικών ταμείων, μετά το 2014.