Ο Οικονομίδης ζητεί να απολογηθεί

Ο Οικονομίδης ζητεί να απολογηθεί

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αλυσιδωτές αντιδράσεις» έχει προκαλέσει στους προφυλακισμένους στον Κορυδαλλό για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου η αποκαλυπτική απολογία του εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Ζήγρα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, τον οποίο ο Ν. Ζήγρας κατονόμασε ως «άνθρωπο κλειδί» στην υπόθεση. Ο κ. Μιχαηλίδης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην απολογία του ο Ν. Ζήγρας, ο κ. Μιχαηλίδης ήταν αυτός που μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα, ενώ είχε και συχνές συναντήσεις με τον πρώην υπουργό στο γραφείο του στα Πατήσια, αλλά και στην οδό Ομήρου όπου προγραμμάτιζαν τις επόμενες κινήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να απολογηθεί εξέφρασε με αίτησή του στον ανακριτή ο Αστέριος Οικονομίδης, διευθύνων σύμβουλος της Arcon Constructions, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του ακινήτου της Δεινοκράτους μέσω της υπεράκτιας εταιρείας Bluebell, για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Ο ίδιος φέρεται να είχε αναλάβει την ανακαίνιση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και του ακινήτου επί της οδού Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, στα Πατήσια. Στην αρχική του απολογία ο Α. Οικονομίδης είχε υποστηρίξει ότι όλα έγιναν νόμιμα και είχε δηλώσει άγνοια για τις εμπλεκόμενες offshore.

Στην αίτησή του προς τον ανακριτή, κ. Οικονομίδης επισημαίνει ότι όταν απολογήθηκε δεν είχε λάβει γνώση της δικογραφίας και ως εκ τούτου υποστηρίζει ότι θα «απολογηθεί επί της ουσίας για πρώτη φορά». Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο κατηγορούμενος, καθώς άγνωστο παραμένει αν η πρόθεσή του να απολογηθεί συνεπάγεται και αποκαλύψεις. Αναφερόμενος στον Α. Οικονομίδη, ο Ν. Ζήγρας είπε απολογούμενος ότι «το ακίνητο στη Δεινοκράτους αγοράστηκε κατ’ επιλογήν της Αρετής Τσοχατζοπούλου από την off shore Bluebell για να αποκρυβεί η αληθινή ιδιοκτήτρια. Στη συνέχεια το αγόρασε ο Αστέριος Οικονομίδης για να αποσυνδεθεί ακόμα περισσότερο από τις παράνομες αμοιβές του πατέρα της. Στη συνέχεια το αγόρασε εικονικά η ίδια. Σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αστέριος Οικονομίδης προτίθεται να καταθέσει και αίτηση αποφυλάκισης, ενώ νέα αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει και η κ. Βίκυ Σταμάτη επικαλούμενη λόγους υγείας και την ανάγκη να βρίσκεται κοντά στο ανήλικο παιδί της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή