ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Συνεδρίαση στις 30 Αυγούστου για εκλογή γραμματέα της Ν.Δ.

Στις 30 Αυγούστου και από μηδενική βάση θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος. Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο απερχόμενος γραμματέας Ανδ. Λυκουρέντζος, οι διαδικασίες εκλογής και άρα οι υποψηφιότητες για τη θέση «θα εφαρμοστούν με βάση τη νέα ημερομηνία σύγκλησης του οργάνου». Ετσι, ανοίγει εκ νέου η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, και η ηγεσία του κόμματος αναζητεί τη λύση που θα συγκεντρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών του οργάνου.

«ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ»

Ο κ. Δένδιας για τις πυρκαγιές

Αύξηση των πυρκαγιών σε ποσοστό 15%-20% καταγράφεται φέτος στη χώρα, είπε χθες από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «ενοχλητική και επικίνδυνη». Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει το πυροσβεστικό δόγμα. Είναι εσφαλμένη η αντίληψη του Ελληνα πολίτη, είπε, ότι κύριο μέσο είναι η από αέρος πυρόσβεση. Πρέπει να δούμε τη δράση στο έδαφος, σε προληπτική βάση. «Δεν αρκεί πια η καταστολή. Χρειάζεται από την αρχή να δούμε το θέμα της προληπτικής συμμετοχής, ειδικά των κοινωνιών», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας και έκλεισε με μια επικριτική αναφορά σε γεγονός που καταγράφηκε και μέσω βίντεο: «Είδαμε το πάρτι ανθρώπων στη βάση μικρού βουνού που είχε αρπάξει μεγάλη πυρκαγιά».

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ

Ζητείται κατάργηση διατάξεων

Την κατάργηση των διατάξεων που αφορούν την παρακράτηση μέρους των συντάξεων ψυχικά πασχόντων που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης -μέτρο που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση- εισηγείται η νέα ηγεσία του υπ. Υγείας. Αυτό τόνισε χθες η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Η κ. Σκοπούλη σημείωσε ότι η καταστρατήγηση της δυνατότητας του πάσχοντος να χειρίζεται το εισόδημά του δεν συνάδει με τη θεραπευτική αντιμετώπισή του, ενώ άσκησε κριτική και στον τρόπο προσέγγισης του θέματος από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, κάνοντας λόγο για προχειρότητα και αβουλία στην εφαρμογή του μέτρου.

ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Επεστράφη από το ΣτΕ ως παράνομο

Ως παράνομο επέστρεψε στο υπουργείο Δικαιοσύνης το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την κατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της χώρας. Για την κατανομή των θέσεων απαιτείται η προηγούμενη γνωμοδότηση του προέδρου ή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα να αποκλίνει από τη γνώμη των ανώτατων δικαστικών, όμως πρέπει να αιτιολογείται η διαφοροποίησή του. Ετσι, το ΣτΕ ζήτησε εξηγήσεις από το υπ. Δικαιοσύνης για τους λόγους που το Π.Δ. «αποκλίνει σημαντικά» από τη γνώμη της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρένας Ασημακοπούλου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Καταπολέμηση εγκληματικότητας

Η λήψη μέτρων για τη δέσμευση και τη δήμευση των προϊόντων εγκλήματος στην Ε.Ε. ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης, όπου παρέστη ο γ.γ. Ιω. Ιωαννίδης. Στο συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και ήταν το πρώτο της κυπριακής προεδρίας, επισημάνθηκε η ανάγκη δήμευσης των προϊόντων εγκλήματος, ως απαραίτητου νομικού εργαλείου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

Αλλαγή κυκλοφορίας

Κλειστή θα παραμείνει τις προσεχείς ημέρες η σήραγγα Βριλησίων της Αττικής οδού για εργασίες συντήρησης. Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, τη Δευτέρα 30, Τρίτη 31/7 και Τετάρτη 1/8 και στο ρεύμα προς Ελευσίνα την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 2,3 και 4/8 μεταξύ 1 και 6 τα ξημερώματα.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Προειδοποίηση από ΚΕΔΕ

Το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς κινδυνεύει να απορριφθεί, εάν δεν δεσμευθούν έγκαιρα οι αναγκαίοι πόροι. Σύμφωνα με χθεσινή επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, για τη λειτουργία των δομών απαιτούνται επιπλέον 125 εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί. Οπως ανέφερε, οι αιτήσεις καταγράφουν αύξηση 43% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις φτάνουν τις 84.049 έναντι 50.000 πέρυσι.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Απάτη σε βάρος της Virgin

Υπόθεση απάτης σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Virgin, με πρωταγωνιστές μια 65χρονη Ελληνίδα και έναν 40χρονο πιλότο, έφερε στο φως έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος ενώ κινείται η διαδικασία για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθώς ο 40χρονος κατά πληροφορίες βρίσκεται στη Γερμανία. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η 65χρονη παρουσιάστηκε στην εταιρεία ως σύζυγος κορυφαίου Ελληνα αξιωματούχου και ζήτησε την πρόσληψη του 40χρονου πιλότου – συνεργού της, όπως και έγινε. Εντεκα μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2011, η εταιρεία, μέσω του 40χρονου, ζήτησε από τη δήθεν σύζυγο του κορυφαίου Ελληνα αξιωματούχου να μεσολαβήσει προκειμένου να εκταμιευθεί δάνειο προς την εταιρεία ύψους 2 εκατ. ευρώ! Η 65χρονη ζήτησε και εισέπραξε ποσό 50.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να ρυθμίσει την εκταμίευση του δανείου. Αντ’ αυτού, ωστόσο, πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε, όπως και ο 40χρονος πιλότος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή