Εισήγηση για κάλυψη θέσεων πρεσβευτών

Εισήγηση για κάλυψη θέσεων πρεσβευτών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εισηγήσεις του για την κάλυψη των κρίσιμων θέσεων των πρέσβεων σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Αγκυρα οριστικοποίησε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών. Στην Ουάσιγκτον, στη θέση του πρέσβη Β. Κασκαρέλη, που ανέλαβε καθήκοντα γ.γ. του ΥΠΕΞ, αναμένεται να μετακινηθεί ο πρέσβης Χρ. Παναγόπουλος, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών κατά την τελευταία τριετία. Ο κ. Παναγόπουλος έχει διατελέσει πρέσβης στο Βελιγράδι και τη Λευκωσία, έχει υπηρετήσει στην Αγκυρα, ενώ γνωρίζει καλά τις ΗΠΑ, καθώς διετέλεσε γενικός πρόξενος της Ελλάδας σε Βοστόνη και Λος Αντζελες.

Στο Λονδίνο αναμένεται να μετακινηθεί από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ ο πρέσβης Κ. Μπίκας. Ο αντικαταστάτης του απερχόμενου από τη βρετανική πρωτεύουσα πρέσβη Αρ. Σάνδη έχει μακρά θητεία σε κρίσιμες θέσεις, καθώς διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια.

Στην Αγκυρα αναμένεται να τοποθετηθεί στην εδώ και μερικούς μήνες χηρεύουσα θέση -λόγω συνταξιοδότησης του προηγούμενου πρέσβη, Φ. Ξύδα- ο πρέσβης Θεμ. Δεμίρης, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. για την Ευρωπαϊκή Αμυνα, Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή