Ενας αποκλεισμός, πολλές απόψεις

Ενας αποκλεισμός, πολλές απόψεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου και για να είμαι ειλικρινής ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Είμαι ευγνώμων στον προπονητή μου, την οικογένειά μου, αλλά και σε πολύ κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μου». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της 23χρονης Βούλας Παπαχρήστου χθες στο πρακτορείο Reuters σχετικά με τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με αφορμή το σχόλιό της στο Twitter, το οποίο εκλήφθηκε ως προσβλητικό και ρατσιστικό. «Επειτα από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσιών προκειμένου να φτάσω στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε στη συνέχεια, «είναι λογικό να είμαι αναστατωμένη. Αλλά αυτό που με τάραξε περισσότερο είναι η υπερβολική αντίδραση και η ταχύτητα με την οποία λήφθηκε η απόφαση του αποκλεισμού από τους Αγώνες. Δεν ξέρω αν θέλουν να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους με αφορμή εμένα, αυτό θα το κρίνουν άλλοι, αλλά πιστεύω ότι χρησιμοποίησαν τη μέγιστη πειθαρχική εξουσία πάνω μου. Εφτασαν κατευθείαν στο τελικό στάδιο αποκλείοντάς με από την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που ήταν άκρως υπερβολικό».

Η Β. Παπαχρήστου επανέλαβε εκ νέου ότι η πολιτική ουδέποτε την ενδιέφερε, ότι επρόκειτο για «ένα κακόγουστο αστείο το οποίο πόσταραν όλοι», ότι ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει ζημιά ή να προσβάλει κάποιους ανθρώπους και δεν της πέρασε από το μυαλό ότι με το να το «κάνει re-tweet» (να ανακυκλώσει δηλαδή ένα ήδη αναρτημένο σχόλιο στο κοινωνικό δίκτυο) θα δημιουργούσε προβλήματα.

Παρά την πικρία της η νεαρή άλτρια σχολίασε ότι θα σεβαστεί πλήρως την απόφαση της ΕΟΕ και τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να το ξεπεράσει και να δώσει τις απαντήσεις της με τις μελλοντικές της εμφανίσεις, ευχόμενη ό,τι καλύτερο για τους Ελληνες αθλητές στο Λονδίνο. Στην ίδια συνέντευξη, η 23χρονη αθλήτρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «απαράδεκτες συνθήκες» κάτω από τις οποίες προπονούνται και προετοιμάζονται οι Ελληνες αθλητές.

Η ουσία είναι ότι η Βούλα Παπαχρήστου έχασε την παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για ένα νεανικό ατόπημα, αν και η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής φαίνεται να προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις από ό,τι το ατυχέστατο σχόλιό της στο Διαδίκτυο.

Ηδη μαίνεται μια μεγάλη συζήτηση στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο (η «Κ» δέχθηκε πολλές σχετικές επιστολές), με κάποιους να υποστηρίζουν σθεναρά την απόφαση της πολιτείας, άλλους να την καταδικάζουν ως εξοντωτικά αυστηρή και ορισμένους να στέκονται περισσότερο στις γκρίζες γραμμές ανάμεσα στον κακόγουστο χαρακτήρα του σχολίου, από τη μία πλευρά, και στην υποκρισία της πολιτικής ορθότητας, από την άλλη.

Το γεγονός αναδεικνύει ποικίλες πτυχές του δημόσιου λόγου έτσι όπως έχουν αναδειχθεί στην εποχή του Διαδικτύου, πώς το δημόσιο έχει μπλεχτεί με το ιδιωτικό και το αντίστροφο. Σπάνια ένα «τιτίβισμα» να προκάλεσε τόσο θόρυβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή