ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Ζητεί συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, προτείνοντας, μάλιστα, και συγκεκριμένες ημερομηνίες, «στις 2 ή 15 Αυγούστου, στις 2 ή 15 Σεπτεμβρίου, ή σε άλλη ημερομηνία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αποφύγει τους επόμενους μήνες οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα της ονομασίας, ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για «ουσιαστικής σημασίας ζητήματα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», κατηγορώντας ουσιαστικά την ελληνική πλευρά ότι χρησιμοποιεί τις δηλώσεις του «ως άλλοθι για αποπροσανατολισμό».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Καταγγελίες για το ντόπινγκ

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται στην Ευρώπη και όχι μόνο», τονίζει ο ΣΕΓΑΣ σε χθεσινή ανακοίνωση. Καταγγέλλει, επίσης, ότι στους αθλητικούς χώρους «κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι οι έμποροι και διακινητές αυτών των ουσιών, που είναι εν πολλοίς γνωστοί και που μια συντονισμένη έρευνα των αρμόδιων αρχών θα τους έστελνε στη φυλακή». Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πλήρες εργομετρικό και ερευνητικό κέντρο που να υποστηρίζει με θεμιτούς τρόπους και μέσα τους Ελληνες αθλητές, με συνέπεια να οδηγούνται πιο εύκολα στους εμπόρους απαγορευμένων ουσιών, και ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια, λόγω διακοπής της χρηματοδότησης, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι ακόμη και σε υποχρεωτικές από τον νόμο εκδηλώσεις. Αναφέρει δε, πως η υποχρέωση καταβολής των δαπανών μεταβιβάστηκε στις ομοσπονδίες. Ετσι, ο ελέγχων εξαρτάται από τον ελεγχόμενο.

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΘ

Συλλαλητήριο στα εγκαίνια ΔΕΘ

Νωρίς νωρίς φέτος το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προανήγγειλε τη διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου για την ημέρα των εγκαινίων της (77ης) Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Το ΕΚΘ καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους σε συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου κατά των νέων μέτρων, τα οποία όπως εκτιμά η διοίκησή του, θα οδηγήσουν σε διόγκωση της ανεργίας και της ύφεσης.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

Αντίδραση εργαζομένων

Σοβαρότατες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η κυβερνητική απόφαση για συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών (από 29 σε 14), η οποία χαρακτηρίζεται ανώφελη οικονομικά και επικίνδυνη για το μέλλον των πλέον σημαντικών οικοτόπων της χώρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Φορείς, όπως καταγγέλλει ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης, δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Οι πόροι τους προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα, συμβάλλοντας μάλιστα και στην απορρόφηση πόρων από αυτά. Επίσης, τα μέλη των Δ.Σ. των Φορέων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. «Το μέτρο ενδέχεται να δημιουργήσει ένα θεσμικό και λειτουργικό κενό, αποδυναμώνοντας την αναπτυξιακή προοπτική των οικολογικά σημαντικότερων περιοχών της χώρας», τονίζουν με κοινή επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς δέκα περιβαλλοντικές ΜΚΟ.

ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Απόφαση του ΣτΕ για αιολικά πάρκα

Δεν αποκλείεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία, η κατασκευή αιολικών πάρκων μέσα σε αναδασωτέα έκταση. Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας «ναι» στην υλοποίηση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε αναδασωτέα έκταση στο Μελίσσι της Θίσβης Βοιωτίας.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Ληστεία σε Ταμιευτήριο

Ελαφρά στο χέρι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας η διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οδό Κ. Παλαιολόγου, στη Ν. Σμύρνη. Το υποκατάστημα βρέθηκε χθες στη 1.30 το μεσημέρι στο στόχαστρο ένοπλου ληστή, που άρπαξε από τα ταμεία ποσό μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με αυτόπτες φορούσε περούκα και κοστούμι για να μην κινήσει υποψίες. Ενώ αποχωρούσε, η διευθύντρια του καταστήματος φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει την πόρτα, με συνέπεια ο δράστης να πυροβολήσει για εκφοβισμό. Η διευθύντρια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» για τις πρώτες βοήθειες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μέτριο ξεκίνημα για την Ψάρρα

Η Ευαγγελία Ψάρρα δεν πήγε όσο καλά επιθυμούσε στον γύρο κατάταξης της τοξοβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Πήρε την 43η θέση, στις 64, με 636/720. Ετσι, τη Δευτέρα, στον «νοκ άουτ» γύρο των 64, θα αντιμετωπίσει την 22η, την Ινδή, Ντέβι Μαϊσράμ, που σημείωσε επίδοση 651. Τα πρώτα παγκόσμια ρεκόρ της διοργάνωσης επετεύχθησαν στην τοξοβολία. Ο Νοτιοκορεάτης Ιμ Ντονγκ Χιουν σημείωσε επίδοση 699/720, ενώ η εθνική ομάδα της χώρας του πέτυχε 2.087/2.160.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή