Μετά τον ξάδελφο και η κόρη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινήσεις τακτικής, προκειμένου να βελτιώσουν την επιχειρηματολογία τους με στόχο να επιτύχουν προσωρινά την αποφυλάκισή τους, επεξεργάζονται οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών, μετά την καταλυτική για τη δικαστική έρευνα απολογία του στενότερου συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικ. Ζήγρα. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έθεσε υπ’ όψιν της Δικαιοσύνης στην απολογία του ο κ. Ζήγρας, μιλώντας ανοικτά για τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών, προκάλεσαν αντιδράσεις πολλών κατηγορουμένων στην υπόθεση και μπαράζ αιτημάτων στον ανακριτή.

Κι ενώ οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο επιχειρούν να πετύχουν την αποφυλάκισή τους, ο ίδιος ο πρώην υπουργός, που κατονομάζεται από τον κ. Ζήγρα ως ιθύνων νούς της υπόθεσης, κρατάει προς το παρόν τα χαρτιά του κλειστά και αρνείται να δώσει σαφείς ενδείξεις για την υπερασπιστική γραμμή του στο εξής. Οι όποιες εισηγήσεις προς τον κ. Τσοχατζόπουλο να ακολουθήσει το παράδειγμα Ζήγρα και να μιλήσει, σε αυτήν τη φάση, απορρίφθηκαν από τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό, ο οποίος εμφανίζεται να τηρεί στάση σιωπής και να επιμένει στη γραμμή ότι δεν σχετίζεται με τις μίζες, μιλώντας για συμπτώσεις και τυχαία γεγονότα.

Ωστόσο, η κίνηση της κόρης του Αρετής να παραχωρήσει, όπως δήλωσε στις ανακριτικές αρχές, στο Δημόσιο όσα ακίνητα αγοράστηκαν με χρήματα του πατέρα της, αν αποδειχθεί πως ήταν παράνομης προέλευσης, εξόργισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Τσοχατζόπουλο, καθώς θεώρησε ότι η ενέργεια της κόρης του δημιουργεί ρήγμα στην υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας. Το αίτημα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, ουσιαστικά επικοινωνιακού χαρακτήρα, εντάσσεται στην προσπάθειά της να επιτύχει την αποφυλάκισή της, καθώς τα ακίνητα τόσο της ίδιας όσο και των άλλων εμπλεκομένων έχουν ήδη προσωρινά δεσμευθεί από τις δικαστικές αρχές. Αλλωστε, πολλά από αυτά είναι βεβαρημένα με υποθήκες για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τραπεζικά ιδρύματα, ενώ για ορισμένα, ήδη, διενεργείται ξεχωριστή έρευνα της Δικαιοσύνης.

Κι ενώ η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου εκδήλωσε την πρόθεσή της για παραχώρηση στο Δημόσιο των ακινήτων της, η σύζυγός του, Βασιλική Σταμάτη, επανέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα με νέα αίτηση αποφυλάκισης, την οποία αναμένεται να καταθέσει στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλή, ο συνήγορός της Βασ. Χειρδάρης. Η αίτησή της θα κινείται στην ίδια πλατφόρμα με τη προηγούμενη.

Παράλληλα, άλλοι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων ο προφυλακισμένος κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, έχουν καταθέσει ήδη αίτηση στον ανακριτή, ζητώντας να μιλήσουν -για να προσθέσουν νέα στοιχεία στην απολογία τους- ενώ ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης αντέδρασε στην εμπλοκή του στην υπόθεση. Ως γνωστόν, ο κ. Ζήγρας τον κατονόμασε ως βασικό διακινητή των εκατομμυρίων από τις μίζες. Ηδη κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, αρνούμενος κάθε ανάμειξη στο σκάνδαλο με τις μίζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή