Οξύτατη αντίδραση Διαμαντοπούλου

Οξύτατη αντίδραση Διαμαντοπούλου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερα οξύ τρόπο αντέδρασε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου στις δρομολογούμενες αλλαγές στον νόμο των ΑΕΙ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, υπονοώντας, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αποτελέσει ίσως τη θρυαλλίδα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

«Αυτή την κρίσιμη ιστορικά στιγμή υπάρχουν υγιείς δυνάμεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα», αναφέρει σε δήλωση που ανέβασε στην ιστοσελίδα της, θεωρώντας την τύχη της δικής της μεταρρύθμισης «βαρόμετρο για το μέλλον της κυβέρνησης και της χώρας».

Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός καταγγέλλει τα τρία κόμματα για «συμβιβασμό με τις συντεχνίες και τις παρωχημένες δήθεν προοδευτικές κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για τις παθογένειες των ΑΕΙ» (φωτογραφίζοντας έτσι πρωτίστως τη ΔΗΜΑΡ), αλλά και μιλά για «ύβρι απέναντι στη Δημοκρατία», υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος της ψηφίστηκε από τα 4/5 της Βουλής.

«Με το πρώτο σχέδιο Νόμου που ετοιμάζεται, αντί νέων μεταρρυθμίσεων αρχίζει το ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από την τρόικα» προσθέτει η κ. Διαμαντοπούλου και αποδίδει «την προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών» στην άρνηση να εφαρμόσουν τον νόμο οι «βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες».

Καθόλου τυχαία, επίσης, σπεύδει να ιδεολογικοποιήσει το ζήτημα, μιλώντας «για επιβεβαίωση καταδικασμένων λογικών και πρακτικών συνολικά του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο». Γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που την ήθελαν από καιρό να θεωρεί εαυτόν μακράν των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του κ. Ευ. Βενιζέλου και να εκτιμά πως ούτως ή άλλως βρισκόμαστε προ μιας εκ βάθρων αναδιάταξης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις προωθούμενες αλλαγές εξέδωσε και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, μιλώντας για «οριστικό ενταφιασμό της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή