Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου

Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη 53χρονος Τούρκος που φέρεται μέλος της τουρκικής εξτρεμιστικής – τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο). Εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης (μέσω Interpol) των τουρκικών αρχών για συμμετοχή στην οργάνωση το διάστημα 1993 – 1996. Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τρίτης. Την έκδοση του 53χρονου ζητεί η Τουρκία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ο 53χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς αποτύπωμά του είχε βρεθεί στο σπίτι όπου διέμενε 32χρονος ομοεθνής του, που είχε σκοτωθεί από έκρηξη σε διαμέρισμα – «γιάφκα» στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του 2011.

Ο 53χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού απ’ όπου αποφυλακίστηκε πριν από 20 ημέρες. Οπως δήλωσε στην «Κ» η συνήγορός του κ. Ευτυχία Τελλή, «εκδόθηκε βούλευμα που τον απάλλαξε από τις κατηγορίες». Οπως εξηγεί η κ. Τελλή, «την Τρίτη ο 53χρονος μετέβη στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει εδώ και 6 χρόνια. Διαπίστωσε τότε ότι εις βάρος του στις 4 Αυγούστου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες ζητούσαν την έκδοσή του με την κατηγορία ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης». Την έκδοση ή όχι του 53χρονου θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι υπήρξε μέλος της οργάνωσης, δηλώνει συνδικαλιστής. Στην Τουρκία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και είχε αποφυλακιστεί το 2003 λόγω προβλημάτων υγείας, μετά απεργία πείνας 60 ημερών. Η ποινική του δίωξη ανεστάλη μέχρι το 2006 οπότε εκδόθηκε νέα απόφαση που τον υποχρέωνε είτε να επιστρέψει στη φυλακή ή να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Εκτοτε, ο 53χρονος κατέφυγε και παραμένει στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή